НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Помощ при кандидатстване в Германия/Австрия

Категории: Блог, ЕДУ Тук-Там, Проекти | Публикувано на 22 януари 2013

Група студенти от 91 НЕГ създадоха сайта FAQ4uni, за да споделят малко опит с бъдещите кандидат-студенти при едно единствено условие: после и вие да помагате на следващото поколение.

Чувствайте се свободни да ги питате каквото ви е на сърце – обещават да се опитат да отговорят възможно най-изчерпателно. Естествено информация може да получите и лично на някоя от networking срещите на Тук-Там с хора завършили навън или чрез нашия проект edu.tuk-tam.bg, който скоро ще бъде прехвърлен към MyWay.BG.

Тези събития са полезни за вас, защото ще ви дадат възможност да се срещнете с хора, които вече са минали по пътя, по който вие планирате да поемете. Можете да ги попитате за всичко – не само за процедурите и сроковете за кандидатстване, но и какви са впечатленията им от университетите и специалностите, какви са възможностите за стаж и включване в други студентски програми.

Менторите могат да ви посъветват и за намиране на жилище, посещение на интересни места в града, в който заминавате и дори най-обикновени неща, като това откъде да си купите чаршафи. Освен всичко друго, ще се сдобиете и с един (или повече) познат, който ще бъде там, където отивате. Винаги е приятно да знаеш, че има с кого да се свържеш, дори да е само, за да си поговорите на български някой път.

Ако има нещо, което не намирате на сайта; ако желаете да се свържете със студенти от желаната специалност; ако имате други въпроси, касаещи смисъла на живота, битието и нищото, но най-вече и кандидатстването в Германия и Австрия – пишете в групата им във facebook! Отговарят почти мигновено. Ето и защо са създали сайта.

В България работят и доста специализирани фирми с дългогодишен опит в помощта при кандидатстване в чужбина. Сред водещите са Дарби, Sky Lines, Edlanta, Интеграл, Меридиан 22, Образование и специализация в чужбина и Usit Colours. В техен интерес е клиентите им да кандидатстват успешно и да бъдат приети, за да са доволни и да препоръчат техните услуги. Естествено успехът зависи изцяло от вас!

Оставяме на вас да направите избора дали искате да се доверите на фирма или сами да подготвите документите си, но основното правило при кандидатстване е да бъдете максимално информирани за процедурата и изискванията.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com