НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Злателина Бежева – в България душата ми е пълна

Категории: Успешни кариери, | Публикувано на 27 юли 2017

Злателина Бежева е един от хората, които стоят зад вкусните смутита frudada. Преди да се стигне до там обаче, тя изминава дълъг път.

Злателина Бежева

Пътят на Тук-Тамовецът

Злати е от Ловеч. Завършва първа английска гимназия в София, а след това заминава да учи в Бостън. Винаги си е мечтала да живее в Америка и това повлиява на избора ѝ. Другата причина е, че смята, че този тип на преподаване по ѝ пасва – по-отворен, практичен и интерактивен.

Печели пълна стипендия за обучение в Бостън. Родителите ѝ са предприемачи и тя също иска един ден да има свой бизнес, но се колебае какво точно да учи. Избира финанси, защото и се струват най-интересни и всеобхватни. След като завършва прави стажове и работи като инвестиционен анализатор  в продължение на 3 години, но в главата и се все още се върти идеята за нещо собствено.

След седем години прекарани в Америка, се връща временно в България,

за да обмисли по-добре накъде да продължи. Така се случва, че вече обратно тук, тя открива, че тук има повече време за себе си и нещата, които обича като йога и танци. Точно в България започва да се пита и какво точно иска да прави и как си представя живота. Установява, че тук се чувства по-добре и има какво да научи. .

Започва своя път обратно с маркетинг стаж в Milka, а после става и бранд мениджър. Осъзнава колко много и харесва в работата си да съчетава умения от маркетинг, продажби, финанси, работа с хора.

Междувременно изплува и една стара идея,

още от времето ѝ в университета –  смутита от студено пресовани плодове. В България все още няма много такива продукти.

“Започнахме анализ с моите родители по проекта и заедно се впуснахме в него.”

Проучването им отнема една година, а от още една са и на пазара.

“Работейки за себе си или семейството си научаваш необятно много, характерът ти се променя, навиците също. Изведнъж започнах да се предизвиквам повече, да не отлагам нещата, които не ми се струват толкова приятни, а точно обратното, запретвам ръкави и ги свършвам.”

В лицето на родителите си Злати вижда ментори, от които всеки ден се учи.

“На всеки бих препоръчала да се вглежда в най-близките хора, около себе си, защото те притежават много от неговите силни и слаби черти и начинът, по който те се справят с тях може да те научи и теб на нещо.”

Злати мисли, че все повече хора в България започват да се интересуват от здравословно хранене. За разлика от други нации обаче, българите държат не само на здравословните качества, но и на добрия вкус. Нещата, които консумират трябва да са им вкусни, иначе не биха ги купували.

“Frudada освен семейна мисия е и нещо, в което вярваме – балансирания и вкусен  начин на живот.”.

Ако можеше да донесе нещо от Америка, Злати би донесла усмивките на хората.

Казва, че дори някои от тях да не са естествени, те пак променят отношението и нагласата на хората. Тя вярва в израза “Fake it until you make it” и казва, че и тя не е била много усмихната преди, но в чужбина се е научила да бъде по-позитивна и отворена към хората и днес е съвсем различна.

На въпроса как се чувства в България, Злати отговаря:

“По-пълно ми е на душата. Тази пълнота се постига и навън, но трябва да работиш много за нея. А тук става естествено.”

Ако и ти се чувстваш по-пълноценен в България, намери своето място на форум „Кариера в България. Защо не?“.

 

Коментари

  1. Кристиян Николов

    Предходния опит, във финанси и анализ ще ти бъде силен помощник във всеки старт.

    Аз съм голям почитател на здравословното хранене и живот. Със сигурност ще разгледам каталога ви, пожелавам ви успех!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com