НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Приключението да учиш в чужбина – Вики Попова и университетът в Маастрихт

Категории: Блог, Избрано в блога, Фонд за стипендии | Публикувано на 9 май 2018

Вики е един от хората, които подкрепихме със стипендия за магистратура в чужбина. Днес тя ни разказва за приключението, в което се хвърли преди една година и какво преживя заради него. Ако и ти мечтаеш за своето ново образователно приключение, кандидатствай за стипендия от 10,000 лв до 8 юни.

 

Къде те отведе твоето приключение? 

Моето приключение, наречено магистратура по Трудова и организационна психология, ме отведе в страната на лалетата – Холандия. По-специално в Маастрихт, едно от най-красивите местенца в Холандия, където имах възможността да стана част от студентите в Maastricht University и да спра да казвам, че обучението е само теория!

С кого те срещна твоето приключение?

Благодарение на магистратурата ми в Холандия се срещнах с прекрасни хора от целия свят – Азия (Индонезия и Китай), Америка и Канада, Европа (Финландия, Испания, Естония, Германия, Унгария и т.н.). Много се радвам, че създадох толкова прекрасни приятели и макар това да прави финала на магистратурата ми толкова по-труден, съм благодарна за позитивния опит, подкрепата и невероятните спомени, които имам благодарение на всеки един от тях!

На какво те научи твоето приключение?

Научи ме, че не всичко е такова каквото изглежда (цветето в саксия е всъщност шоколадов пудинг с мента).

Защо си струва да се хвърлиш в приключението и как реши да го направиш?

Да имаш възможността да се обучаваш в чужбина е огромно богатство. От една страна, получаваш модерно и качествено образование, което е съчетано по невероятен начин с практически опит. Само по себе си това означава, че научаваш и се развиваш много като професионалист и това беше една от основните причини да се реша да се обучавам извън България.

От друга страна, самият факт, че заминаваш в друга държава, учиш на друг език и разчиташ основно на себе си, допълнително те изгражда като личност. На мен ми се стори, че именно придобивайки тези качества, ще мога да съм най-полезна на България, когато се върна!

Тук е момента да подчертая, че макар да дойдох в Холандия, никога не съм се чувствала извън България и това е до голяма степен благодарение на подкрепата на Тук-Там. И не говоря само за това, че благодарение на стипендията ми беше по-лесно от финансова гледна точка. Нямах търпение за месечните ни разговори, вдъхновението, което всеки един човек от екипа ви ми дава и зареждащия ви хъс за позитивна промяна! Благодаря ви, че повярвахте в мен и направихте холандското ми приключение толкова прекрасно!

 

Знаем, че ти също имаш мечта!

Хвърли се в приключението сега

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com