НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Приключението да учиш в чужбина – Лили Костова и магистратурата в три държави

Категории: Блог, Избрано в блога, Фонд за стипендии | Публикувано на 29 май 2018

Лили е един от хората, които подкрепихме със стипендия за магистратура в чужбина. Днес тя ни разказва за приключението, в което се хвърли преди повече от две години и какво преживя заради него. Ако и ти мечтаеш за своето ново образователно приключение, кандидатствай за стипендия от 10,000 лв до 8 юни.

Къде те отведе твоето приключение?

Магистратурата ми по Учене сред природата се проведе в три държави – отведе ме в Англия, Норвегия и Германия физически, а емоционално и по целия свят, защото опознах хора от всички континенти.

С кого те срещна твоето приключение?

С хора от всички континенти, дори Антарктика.

На какво те научи твоето приключение?

Научих се да се наслаждавам на живота на открито. Придобих доста практически умения като да карам кроскънтри ски, да греба с лодки/каяци, да се катеря по дървета с въжета, да строя и спя в иглута, да готвя на огън, да говоря свободно немски, да се справям с администрацията на три различни държави, да печеля европейски стипендии.

Отделно се научих на приятелство и живот с хора от различни, далечни култури и преодоляване или радост от разнообразни житейски ситуации заедно.

Защо си струва да се хвърлиш в приключението и как решиш да го направиш?

Защото пътуването в чужбина е най-ефективният начин да изградиш себе си като самостоятелна личност, да откриеш силните си страни, да придобиеш нови умения както в професионален, така и в личен план.

 

Знаем, че ти също имаш мечта!

Хвърли се в приключението сега

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com