НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Приключението да учиш в чужбина – Лили Чобанова и колежът в Бабсън

Категории: Блог, Избрано в блога, Фонд за стипендии | Публикувано на 21 май 2018
Лили с колеги пред колежа в Бабсън.

 

Лили е един от хората, които подкрепихме със стипендия за магистратура в чужбина. Днес тя ни разказва за приключението, в което се хвърли преди една година и какво преживя заради него. Ако и ти мечтаеш за своето ново образователно приключение, кандидатствай за стипендия от 10,000 лв до 8 юни.

 

Къде те отведе твоето приключение?

Магистратурата по Финанси, (която си е по същество приключение) ме отведе в Бостън, градът на чаената партия. Ако трябва да опиша мястото с две думи, то те биха били различно и мотивиращо.

С кого те срещна твоето приключение?

С много умни и енергични млади хора, гениални професори, предприемачи, решаващи проблеми от социален характер, със съученици от Пакистан, Гърция, Германия, Бразилия, Индия, Португалия, накратко с хора, които се стремят да подпомагат положителната промяна в обкръжението и обществото си.

Стивън Кътлър е основателят на една от програмите в Бабсън, в която студенти по финанси управляват част от фонда за стипендии на университета. Освен това е и дарител и филантроп с дългогодишен принос и постижения в полза на образованието в Бабсън.

 

На какво те научи твоето приключение?

Научи ме, че най-важни са случаите, в които можем да надвием всички негативни мисли и съмнения и упорито да се стремим към дадена цел, била тя обучение, промяна, професиолно предизвикателство или обществен проблем.

Защо си струва да се хвърлиш в приключението и как реши да го направиш?

Защото ти помага да се развиеш към по-добро, дава ти знания, опит и мотивация, а всеки има нужда от тези три неща, за да се чувства пълноценен. Защо в чужбина и защо точно САЩ? Защото това е най-добрата образователна система в света и с малко повече инат и упоритост всички ние имаме достъп до нея, заради проекти като фонда на Тук-Там!

 

Знаем, че ти също имаш мечта!

Хвърли се в приключението сега

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com