НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Ники Кънчев: Образованието ме направи това, което съм

Категории: Featured posts, Блог, Фонд за стипендии | Публикувано на 22 май 2019

Ники Кънчев е един от най-популярните и обичани телевизионни и радиоводещи в България. Той е емблема на предавания като „Стани богат“ и „Биг Брадър“, както и на „Ники Кънчев Шоу“ в ефира на Дарик радио, медиен партньор и на Тук-Там. Ники Кънчев е и част от журито на Фонд „Иди, учи и се върни“ 2019.

ники кънчевПървият път, когато почувствах, че съм успял… когато ме приеха във Факултета по Журналистика на Софийския университет. За едно момче от малкото северно градче Червен бряг, това беше научна фантастика. Преди това обаче вече имах няколко победи: успявах да си купя спортните вестници като „Старт“, „Футбол“ и „Народен спорт“, а за тях се чакаше на опашка и почти винаги свършваха. Успех имах и на опашките за книги, всеки вторник сутринта пристигаха новите.

Каузата, в която вярвам безрезервно… образованието. Това е лостът, който ме превърна в това, което съм. Плюс талант, разбира се. Това са моите суперсили. И въпреки, че не ми личи, съм завършил с пълно отличие един от най-престижните университети в света – Московския държавен университет „Михаил Ломоносов“.

Успешният кандидат за стипендиант е Любопитният. Търсещият! Искащият да успее! И на мен навремето хич не ми беше лесно да отида до редакцията, да стоя 2 часа и да чакам редактора да се появи, за да му представя идеята си или материалчето си, но стоях и чаках. Често и ме подминаваха. Но успях!

Приключението, в което бих се хвърлил без парашут, е… Децата! Моето и на България. 9 години правя голям благотворителен търг за недоносените деца на България и за децата от аутистичния спектър. Почти винаги е като скок от високото, но вече сме много в самолета.

Първата стъпка към по-доброто бъдеще започва със самочувствието на човек. Но то идва след двайстата стъпка на образованието, обучението, търсенето и намирането. Тогава вече идва самочувствието и играе в Големия мач на живота.

Бих искал да съм на мястото на Стан Ли, за да мога да измисля още и още супергерои от Марвелската планета и както сигурно знаете почти всички от тях са учени или експериментатори.

Баланса между кариера и личен живот постигам трудно. Едното често е за сметка на другото.

Ако бях стипендиант на Фонд “Иди, учи и се върни”, щях да избера да уча нови технологии. Аз ги уча и сега, няма как. Трябва да вървим всички напред. Много от моите бивши колеги не успяха да направят прехода от пишеща машина към компютър. Стресна ги и се захванаха с нещо друго. Затова смело напред!!!

Все още си мечтая да съм онова момче от малкото градче, което се интересуваше от всичко и всеки!

Намирам смисъл в България, защото е най-готината държава.

 

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com