НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Методи Георгиев: Мечтая да посетя Аляска

Категории: Featured posts, Блог, Фонд за стипендии | Публикувано на 3 юни 2019

Методи Георгиев е изпълнителен директор на Каргил България. Преди това е бил директор на Сименс Ентърпрайз Комюникейшън, Център за глобално сервизно обслужване за Централна и Източна Европа и Индия. Има магистърска степен по мениджмънт на технологиите от University of Denver, САЩ и диплома по финансов мениджмънт от ACCА, Великобритания. Методи Георгиев е и част от журито на Фонд „Иди, учи и се върни“ 2019.

методи георгиевПървият път, когато почувствах, че съм успял… Тренирах плуване, но не бях изключително сериозен. В първата година, когато наистина дадох всичко от себе си, въпреки че не успях да се класирам за най-важното състезание моята треньорка ме взе с отбора. Тогава почувствах, че имам подкрепата, а на следващата година станах републикански шампион и тогава беше първият случай, в който се почувствах наистина успял.

Каузата, в която вярвам безрезервно… Че за младите и интелигентни хора бъдещето може да бъде тук, както и успехът им да бъде в България. Има изключително много възможности за добро бъдеще за младите хора.

Успешният кандидат за стипендиант е… Този, който има силни личностни качества, вярва  в себе си и във възможността да успее. Този, който е готов също така да сподели успеха.

Приключението, в което бих се хвърлил без парашут, е… Голямата ми дъщеря е на 17 години. Ако тя ми завърже очите и ме поведе към което и да е приключение, бих й повярвал и „бих се хвърлил без парашут“.

Първата стъпка към по-доброто бъдеще започва с…. Ясно осъзнаване на това, какво искаш. Ако не си наясно, може да бъдеш изключително успешен в очите на другите, но ти да не се чувстваш добре. А единственият начин да успееш е да знаеш какво искаш.

Бих искал да съм на мястото на…., за да мога да…. Всеки има своето място и роля в обществото, семейството, средата си (както и аз). Бих искал да мога пълноценно и с постоянство да изпълнявам своята роля. Смятам, че с участието ми в журито на Фонд „Иди, учи се и се върни“ имам възможност да го направя.

Баланса между кариера и личен живот постигам… Семейството е преди всичко. Всички ние искаме да работим с щастливи хора, а това е възможно, когато работата не е за сметка на семейството, дори когато е нужно да работим по-дълги часове. Така се зареждам и аз.

Ако бях стипендиант на Фонд “Иди, учи и се върни”, щях да избера да уча…  Нещо, което е интересно за мен като образование. Комбинация от технологии и почти всяка конвенционална специалност според мен ще е ключово в следващите поне 15-20 години.

Все още си мечтая да… Да посетя Аляска.

Намирам смисъл в България, защото… Защото в България може да постигнеш това, което искаш, на мястото, където се чувстваш най-добре – близо до близките си. България е интересна локация, в която ще намерите една страна с добра среда за международен бизнес, интересни млади хора, забавления, страхотна природа. И в същото време тук все още има възможности за растеж, както и върху какво да работим заедно и да подобряваме. И това прави живота интересен.

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com