НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Кариерен Кошер върви по пътя към нулев отпадък

Категории: Featured posts, Top News, Блог, Кариерен Кошер | Публикувано на 10 юли 2019

Кариерен Кошер 2019, най-големият кариерен форум за българи с опит и образование от чужбина, тръгва по пътя към нулев отпадък. 

Еко-отговорният Кошер се обявява в подкрепа на ефективното използване на ресурсите и намаляване на отпечатъка върху природата. За тази цел събитието обявява Наградите за еко-отговорна компания и предприема 5 основополагащи стъпки по пътя към нулев отпадък.

Награди за еко-отговорна компания

нулев отпадъкКошерът се стреми да изгради една нова екосистема, в която да участват всички. Ето защо кариерното събитие обявява Наградите за еко-отговорна компания в категориите “Отговорен офис”, “Отговорен щанд на Кошера” и “Отговорна корпоративна компания”.

В журито на Наградите влизат личности, които са отдадени на каузата и вярват, че с общи усилия можем да оставим позитивен отпечатък върху природата.

Светът няма да се промени изведнъж, но всяко действие в тази посока е по-добро от всекидневното бездействие. Наградите целят да насърчат именно отговорното отношение и устойчивото развитие.

5 стъпки на Кошера по пътя към нулевия отпадък

кариерен кошерНа кариерния форум ще се използват само напълно рециклируеми бутилки с подкрепата на Минерална вода Банкя. На събитието ще има специални кошчета за тях, които след това ще бъдат изхвърлени разделно.

За кафето ще бъдат предоставени вафлени чашки, вместо хартиени или пластмасови, благодарение на Cupffee. Чашките не съдържат ГМО, веган са и са вкусен път към нулевия отпадък. 

Дори храната ще “кара с бясна скорост” по пътя към нулевия отпадък, като се намалят опаковките от нея. Барчетата на Roobar ще бъдат приготвени и доставени за събитието без опаковка. А сандвичите за кафе-паузите ще бъдат осигурени от първото zero waste заведение в България –“Blagichka – zero waste”.

Кариерното събитие ще намали и хартиените рекламни материали и брошури. За да се избегне разхищаването на хартия, няма да се раздават такива материали на партньори. 

Всички отпадъци ще бъдат разделно събирани в специално обособени кошчета, за да се рециклират след събитието.

Пътят към нулевия отпадък започва с добрия пример от всеки работодател или служител, защото ние всички сме двигатели на промяната.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com