НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Какво търсим в бъдещите стипендианти – журито на „Иди, учи и се върни“

Категории: Блог, Избрано в блога, Фонд за стипендии | Публикувано на 4 юни 2018

„Иди, учи и се върни“ е фонд за стипендии, който подкрепя българи да учат магистратурата си в международен университет. Можеш да кандидатстваш за 3х10,000 лева до 8 юни.

След първоначалния етап на кандидатстване по документи, избраните да продължат напред ще бъдат оценявани от нашето жури – лидери в бизнеса, неправителствения сектор и институциите.

Обърнахме се към тях с въпроса Какво търсиш ти в бъдещите стипендианти?

Ето какво отговориха те. Чети внимателно, може да ти бъде полезно в надпреварата за стипендиите!

Оги Попов

От бъдещите ни стипендианти очаквам “само“ 3 неща:

Да бъдат амбициозни: да бъдеш амбициозен означава да си готов да направиш повече усилия от другите, да жертваш от свободното си време, в името на развитието си. Да търсиш винаги нови възможности за растеж. Това качество е в основата на успеха!

Да мислят дългосрочно и да имат ясна цел: как тези стъпки, които правя сега, ме доближават до голямата ми цел? Коя е голямата ми цел и как искам да стигна до нея? Образованието е само един от първите етапи, защо искам да спечеля стипендия и как тя ще ми помогне да постигна крайната цел? Обратното на това е да нямаш цел и план, а просто да се включваш в образованието, защото “искаш да намериш себе си“.

Да бъдат лидери: да си лидер, означава да виждаш себе си като част от по-голямо цяло, от екосистема. И ти, с всички твои действия, си активен участник в промяната на тази екосистема за по-добро. Да, ако си амбициозен и имаш цел, ще стигнеш далеч. И много хора успяват. Но малцина са готови да дадат от себе си и за средата около тях, да положат усилия и действия, точно както всички от ТУК-ТАМ, да я променят. Това заслужава уважение и подкрепа и ще очаквам нашите стипендианти да имат качествата или да демонстрират лидерски умения. Ще разчитаме на тях да бъдат двигател на промяната за по-добра България.

 

Явор Николов

Позитивна енергия

Жажда за себеусъвършенстване

Скромност

 

 

Слави Джамбазов

Истинското желание за развитие, за реализация, за принос си личи. За мен е важно да виждам това желание за реализация на собствената мечта с тази магистратура. Тя да е важна и ключова стъпка към постигането на големите цели, в полза на българското общество!

 

 

 

Весела Малинова

За мен успешните кандидати са генератори на идеи. Те са също интелигентни, енергични и честни хора, с желание да споделят знанията си в България и да заразяват околните с инициативност и съвременна гледна точка. Искам да видя страст в очите им, когато говорят за България и за бъдещите си проекти у нас. Нужни са ни българи, които вярват в промяната!

 

 

Божидар Захариев

Tри основни черти и те са любопитство, смиреност и борбеност. Първото държи погледа ни постоянно напред към бъдещето, второто ни помага да работим заедно в екип, а третото не ни дава мира и ни помага да преодоляваме препятствията пред нас!

 

 

Георги Ангелов

От бъдещите стипендианти ще очаквам най-вече висока мотивация и активно преследване на поставените цели. Нямам търпение да видя в какво ще превърнат инвестираните време и усилия, когато се приберат обратно в България!

 

 

 

Елена Маринова

Ценя високо любопитството, непрекъснатия стремеж към знания, хъса и здравословната конкуренция. В бъдещите стипендианти на фонда бих искала да видя именно този заряд за учене и успех. Мотивация, която е в състояние в перспектива да ги превърне в двигатели на икономиката на България и ценна част от глобалното общество.

 

 

Венцислава Николова

Търся сърцатост. Търся хората, които непрекъснато намират нови предизвикатества и полезни за обществото ни решения. Новаторите. Ентусиастите. Онези, които осъзнато търсят развитие. Онези, които искат да споделят и приложат наученото там – тук.

 

 

Това е само част от нашето жури. Всички членове, които ще се включат на втория етап на оценяването, можеш да видиш тук.

Всички тези вдъхновяващи личности ще отделят от времето си, за да изберат най-добрите стипендианти. Ти можеш да си един от избраните. Кандидатствай до 8 юни на fund.tuk-tam.bg

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com