НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Иван Димов: Ако искаш нещо много силно, направи го

Категории: Featured posts, Блог, Фонд за стипендии | Публикувано на 31 май 2019

Иван Димов е основател на фондация „Сингъл Степ“, която подпомага ЛГБТИ младежи и техните родители. Той е изпълнителен директор на Българския предприемачески център, а наскоро бе единственият избран от България като участник в програма на „Фейсбук“ за подпомагане на лидери. Иван Димов е част от журито на Фонд „Иди, учи и се върни“ 2019.

иван димовПървият път, когато почувствах, че съм успял бе лятото след 9 клас, преди милион години, когато работих на 3 места, събрах мои собствени пари и отидох на морето. С мои собствени пари.

Каузата, в която вярвам безрезервно: правото на всеки човек да бъде себе си и да живее достоен живот и да преследва мечтите си.

Успешният кандидат за стипендиант е човек, който няма да забрави от къде е тръгнал и кой му е помогнал. И който е готов да disrupt-ва нещо.

Приключението, в което бих се хвърлил без парашут, е всъщност каквото и да е смислено нещо в живота. Никога не сме напълно готови за каквото и да е важно нещо. По-важното е да поемем дъх, да направим първата стъпка и да скочим.

Първата стъпка към по-доброто бъдеще започва с поглед в огледалото с думите “аз съм господар на съдбата си.”

Бих искал да съм на мястото на …., за да мога да …. Гледам да бягам от “бих искал”… ако искаш нещо много силно, ами направи го!

Баланса между кариера и личен живот постигам с… какъв баланс?! 🙂

Ако бях стипендиант на Фонд “Иди, учи и се върни”, щях да избера да уча още чужди езици. Японски, фарси… нещо много различно.

Все още си мечтая да се науча да ходя на ръце. И това ще стане!

Намирам смисъл в България, защото има възможност за impact. Осъзнавам, че живея в балон на оптимисти, но той става все по-голям и по-голям и се пълни с все повече немрънкащи хора.

КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com