Tук-Там Buddy

Тук-Там Buddy е начин да помагаш или да намериш съдействие от други хора в общността. Нашата версия на менторство, но по-неформално и приятелско. Дали за професионални съвети, образователни насоки или лична помощ при преместване в нов град и държава, Тук-Тамовците са на линия да се подкрепят :)

Намери buddysearch

Kakво се изисква?

Всъщност не много :) Да си попълниш добре профила, за да може другите да преценят дали си пасвате. Да си отворен да помагаш или да получаваш съвети и насоки. Да имаш поне час на месец.

Само за хора в България ли е?

Не. Можеш да си намериш или да бъдеш Buddy из цялата ни глобална общност -- това може и да е физически в твоя град, но може и да е на другия край на света. Важно е желанието да сте си полезни!

Как мога да си намеря Buddy?

1.

Попълваш си профила, за да имаш по-голям шанс да намериш Buddy

2.

Търсиш желаещите да са Buddy-та сред всички Тук-Тамовци

3.

Свързваш се с тези, които мислиш, че ще са ти полезни

1.

Попълваш си профила и споделяш с какво можеш да помогнеш

2.

Маркираш се като готов да бъдеш Buddy

3.

Чaкаш със затаен дъх :) (Но може да споделиш и в социални мрежи)

Buddy програмата на Тук-Там е уникална инициатива за нашите ширини и изключително полезна за всеки от общността на Тук-Там! Насърчаваме всеки, който се чувства "изгубен" в началото на своето завръщане или следване в чужбина да не се колебае и да стане част от нея. Най-големият бонус е, че твоето Buddy днес може да се окаже добър приятел утре.
Buddy

Даниела Данаилова-Шербел & Ани Коджабашева

Тук-Там Buddies

FAQ

Колко време отнема

Oколо час на месец, който може да бъде обяд, вечеря, телефонен или видео разговор. Всяко Buddy сам определя времето, което би могъл/могла да отделя.

Имам ли нужда от някакъв опит, ако искам да бъда Buddy?

Не непременно, но зависи с какво искаш да си полезен на другите в общността. Ако това е с професионални съвети, то опитът е необходим.

Какво да правя, ако моето Buddy не ми отговаря?

Ако в рамките на две седмици от поискване на контакт или съобщение твоето Buddy не ти е отговорил/а, то може би е добре да потърсиш друго.

Трябва ли да плащам нещо?

Не, Тук-Там Buddy-тата са доброволци, които ще се радват да ти помагат. Но бихме се радвали да ни подкрепиш с дарение, ако проектът ти харесва и е бил полезен. Това ни помага да се развиваме. Благодарим!

С подкрепата на

Интеграцията на Тук-Там Buddy сe финансира от програма „Кризата като възможност“ на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София.