НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Гид на новодошлия: Тук-Тамовски НПО-та

Категории: Гид на новодошлия | Публикувано на 21 август 2018

Тази статия е една от темите в Гид на новодошлия – книжка с полезни статии за завръщащи се в България. Можеш да го изтеглиш безплатно тук.

Познаваме много тук-тамовци, които след като са се върнали са започнали различни социални проекти с цел да помогнат на другите. Видяли са тези модели навън или просто са се вдъхновили да не стоят със скръстени ръце. Тук ще ти ги представим накратко и ще се радваме, ако те вдъхновим да подкрепиш някои от тях с време или средства. Ако познаваш други такива готини тук-тамовски организации и ние сме ги пропуснали – моля те пиши ни на mariela@tuk-tam.bg, за да ги добавим.

Българска история е сдружение с основна задача да популяризира и съхранява българската история чрез възраждане на забравени личности и засилване на националната гордост.

Заедно в час е организация, вярваща, че всяко дете заслужава шанс за отлично образование, а основната ѝ цел е да докаже, че социалните ограничения не трябва да определят бъдещето на нито един ученик.

Обединени идеи за България е организация от млади българи, която насърчава социалната ангажираност и реализирането на граждански проекти в различни обществени сфери.

Спаси София е неправителствена организация, целяща да подобри качеството на живот в София. Основната ѝ мисия е да превърне столицата в модерен, подреден и екологичен град.

Фабрика за идеи“ е платформа, която създава връзка между дисциплини, поколения и идеи, откриващи нови възможности за опознаване на света като любопитен и творящ.

ABLE е общност от предприемчиви млади хора, които допринасят с идеите и проектите си за развитието на средата около себе си и осъществяват положителна промяна в България.

Free Sofia Tour разкрива пред туристите по образователен и забавен начин главните забележителности на София и разказва историята ѝ.

Reach for Change България е организация, която цели да подобри живота на децата. Открива социални предприемачи и помага с развиването на идеите и потенциала им.

„Move.bg“ е платформа на създаващите хора, която търси иновативни решения за обществена промяна, работи за устойчиво развитие и утвърждаване на културен диалог и споделени ценности. www.move.bg

„TimeHeroes“ е доброволческа платформа, в която намираш идеи, как да превърнеш най-ценните си ресурси – времето, уменията, знанията и способностите си – в сила за правене на добро.

 

Изтегли целия гид

 

Гид на новодошлия е безплатен за всички. Ако имаш желание и възможност, можеш да ни подкрепиш с дарение, за да продължим да добавяме нови статии към него и да помагаме на завръщащите се българи. Ако имаш коментари или предложения за теми, които мислиш, че трябва да включим в следващото издание на Гида, пиши ни на hey@tuk-tam.bg

 

Коментари

  1. „NGO“ е абревиатура за Nonprofit Government Organisation? Правилно ли предполагам? Как бих могла да вляза в личен контакт със хора от вашата организация? Може ли да ме насочите и правите ли някакви Уебинари във Ютюб? Бих искала да получа по-детайлна и персонална информация. Благодаря ви!

  2. tuktam

    Благодаря Ви за запитването, Мариета! И извинете забавянето в отговора ни. Моля изпратете ни имейл на hey@tuk-tam.bg с информация какво точно ви интересува и как да ви бъдем полезни. Така по-лесно и бързо ще можем да ви ориентираме и свържем с правилните лица. Поздрави от екипа на Тук-Там.

    Коментари

    Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com