НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Фонд за привличане на таланти

Категории: Featured posts, Top News, Блог, Фонд за стипендии | Публикувано на 21 март 2019

“Само Иван липсва. А той ще си идва ли от Лондон? Не знам.”

Багажи, летища, дълги среднощни разговори, посрещания и изпращания. Всеки от нас си има поне по един “Иван” в компанията, който учи някъде там и се връща понякога тук. А после накъде?

Те “завещаха“ бъдеще

fund_alekoТози въпрос са си задавали и други “ивановци” преди него. Ти ги виждаш всеки ден. Те също са учили в чужбина, но са се завърнали в България. Техните лица те гледат от българските левове — Стефан Стамболов, Пенчо Славейков, Алеко Константинов.

Именно по инициатива на Алеко Константинов се организира масов излет на Черни връх, в който взимат участие 300 души. Тази проява поставя основата на първото туристическо дружество в България с председател Иван Вазов.

След следването в чужбина Щастливеца се завръща в България и “отъпква” не само непознатите пътеки на Витоша, но и пътя към по-добро бъдеще на България.

Те “дариха” история

По-доброто бъдеще се е сбъднало и благодарение на онези, които са били достатъчно проницателни да “погледнат” в него. Имената на дарители, меценати и будители са на табелите на улици и сгради във всеки голям град на България. И тях срещаме всеки ден.

Всички знаем, че Софийският университет е създаден благодарение на дарението на българските предприемачи Евлоги и Христо Георгиеви. Малко известен обаче е фактът, че тяхното дарение към българската държава е по-голямо от завещанието на Джон Харвард, с което се създава Харвардският университет. Те не просто са дарили парични средства, но и са написали историята на страната ни.

fund logoФонд “Иди, учи и се върни” подпомага талантливи “ивановци”, които да се превърнат в исторически “алековци”. Той е за хора, които искат да следват магистратура в чужбина, а после да се завърнат в България, за да приложат наученото. И тази година имаме за цел да съберем достатъчно средства, за да раздадем стипендии на трима амбициозни млади хора.

Помогни ни да намерим и подкрепим следващите българи, които може да останат в историята. Дари сега!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com