НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Добрият мениджмънт запазва спокойствието в екипа

Категории: Успешни кариери, | Публикувано на 13 юни 2017

Георги Ангелов е енергичен предприемач и основател на няколко компании в сферата на услугите, опериращи на Българския и международния пазар. Кирил Бораджиев има над 10 години опит в сферата на човешките ресурси. Определя се като енергичен и позитивен човек, с мотивация за успех. Двамата са основатели на HRS Bulgaria – една от най-големите агенции за подбор на персонал у нас.

Кирил и Георги се познават от деца. С времето спират комуникацията помежду си, но после отново се намират. Започват да работят заедно, защото имат обща идея. И двамата мечтаят да създадат HR агенция. По това време Кирил е вече управител на клон в най-голямата такава в света и вижда, че това е нещо, което би започнал и сам. Така, преди 5 години двамата решават да създадат своя агенция – HRS.

В компанията двамата отговарят за различни неща. Кирил се грижи за развитието на бизнеса и подбора на кадри, а Георги се занимава с финансите. Казват, че най-голямото предизвикателство, което са срещнали досега е овладяването на растежа на компанията. В момента HRS е един от лидерите на пазара. Започват само трима човека, а днес са вече 40. Клиентите им пък надхвърлят 120.

Друго голямо предизвикателство е намирането на точните хора за екипа им. Двамата са единодушни, че търсят хора, които вършат работата си с ентусиазъм и имат желание да се развиват дългосрочно в компанията. Казват, че отдадеността и мотивацията за тях са много по-важни от опита или образованието. В работата на HR-а най-важна е личността на човека. Повечето им служители са започнали от стажантско ниво, но заради желанието си бързо са се развили в компанията.

На въпроса кое качество не толерират в хората, двамата отговарят, че не допускат интриги и негативно отношение в екипа си. За тях е важно хората да работят в екип, да си помагат и заедно да постигат целите. При тях няма разделение между шефове и директори, всички работят заедно за успеха. Дават свобода на хората си, но им указват и подкрепа, когато имат нужда от нея.

”Едно от предимствата ни като компания, като мениджмънт, е това, че даваме свобода на хората, които искат да се развиват.“

Това, което им помага да стигнат до тук, освен екипът им, са опитът, който имат и контактите, които са създали през годините. Също така и това, че винаги са позитивни за бъдещето. Не си позволяват да мислят, че има нерешими проблеми.

Следващата им голяма цел е да създадат клон на компанията и в Румъния. Избират да продължат там, защото освен, че е съседна държава, също като България, и Румъния в момента се развива динамично. Много от компаниите, с които работят тук, имат офиси и там и вече познават HRS.

“Мечтаем да станем една голяма, международна компания. Като целите ни от тук нататък са да се развиваме на други пазари, като следващата ни стъпка е да отворим офис в Румъния.”

И двамата смятат, че средата в България е благоприятна за бизнес, тъй като все повече компании отварят свои клонове тук, а тези които вече са го направили растат непрестанно. В България работната ръка успява да постигне добър баланс между заплащане и качество на труда. Тази година, чрез тях на пазара влизат още две големи международни компании. До края на 2017 те ще отворят 200 работни места, а в бъдеще ще имат нужда от хиляди хора, които да се присъединят към екипите им.

„България е една развиваща се страна, в която постоянно навлизат нови компании. Компаниите, които вече са на българския пазар постоянно се развиват и растат откъм брой хора, което за една HR агенция е много важно, защото има нужда от кадри от всякакъв тип – от най-ниско до най-високо ниво. „

Казват, че когато имат конфликт в екипа го решават веднага, като въвличат всички замесени в процеса. Помежду си никога не се карат, ако имат някакви спорове, те са за малки неща. За големите решения са винаги на едно мнение. Начинът на работа в компанията е спокоен и без стрес. Смятат, че това е една от ключовите причини за успеха им.

„Когато мениджмънтът излъчва спокойствие, проблемите се решават и не създават излишен стрес в екипа.“

Заедно постигат повече защото: “Защото се допълваме”

Коментари

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com