НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

100vesti: Златните деца на Габрово се срещнаха предколедно

Категории: Блог, Отразяване в медии | Публикувано на 28 декември 2009

100vesti: Златните деца на Габрово се срещнаха предколедно

Калоян Капралов (на снимката), който живее и работи в САЩ, призна, че за първи път от 5 години насам си идва за Коледа.

Причината за него е не само срещата с близките му, но преди всичко организираният за втора година в столицата форум „Кариера в България“. Той чул много отзиви колко успешен е бил през миналата година и затова сега дошъл специално за него.

На въпроса дали го е обнадеждил този форум, дали повече талантливи млади българи се връщат да работят в родината си, той отговори: „Да обнадежди ме, защото самите организатори на форума са мои приятели, които познавам лично от Америка, които са млади и амбициозни българи. Тук те са направили нещо абсолютно професионално, добре издържано и ако има повече такива хора в България, има надежди за нея“. Калоян Капралов не каза дали и той би свърнал скоро.

Според кмета Дончев твърде романтично е разбирането, че ще дойде време, когато всички ще се завърнат в Габрово. За него съвременният свят е свят на мобилните хора и в това няма нищо лошо.

Той поздрави „златните деца“ на Габрово и каза: „Дълг на всеки град е да не забравя хората, които за малко или за повече са напуснали града. Дълг на града е да забелязва усилията им, това, което правят, това, което постигат, защото това малко или много е постижение за целия град“.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com