НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Защо е хубаво да даряваме – 5 причини да сме социално ангажирани

Категории: Top News, Избрано в блога, Фонд за стипендии | Публикувано на 5 декември 2016

song-of-ice-and-fire-1177616_1280

 

Защо е хубаво да даряваме? Все повече хора отделят от средствата си, за да подкрепят проекти, които харесват. Също както доброволчеството, дарителството има позитивно влияние както върху другите, така и върху нас самите.

В Тук-Там също имаме кауза, която ще се радва на вашата подкрепа. Тя вече се случва, благодарение на хора, които повярваха в нея и станаха наши дарители. Това е фондът за стипендии „Иди, учи и се върни“. За да благодарим на тях, а и за да покажем колко е хубаво да бъдеш дарител, без значение каузата, която си избрал, решихме да покажем хубавите страни на това да подкрепиш финансово идея, която харесваш.

Във време, в което от всякъде сме заобиколени от вълнуващи каузи, си заслужава да помислим за дарителството и смисъла на това да сме социално ангажирани. Ето пет основни причини, заради които си струва да отделим от собствения си бюджет в името на кауза, в която вярваме.

Идеите стават реалност

Първо и най-очевидно – помагаме на една идея да се развива. Често се вдъхновяваме от различни инициативи, възхищаваме се на хората, които отделят време за тях, или пък просто се радваме на резултатите, които те постигат. В тези случаи е хубаво да имаме предвид, че, за да се случва всичко това, са необходими и средства, с които да се финансират проектите.

Може би ние можем също да помогнем?

Ако е така, то тогава не се колебайте, без значение колко можете да отделите, направете го, ще знаете, че тези пари са похарчени с цел.

Чувствам се добре, когато съм полезен

Което ще доведе естествено и до следващата полза от дарителството – чувстваме се добре. Не, не е егоистично да ни е хубаво от това, че сме помогнали, и не означава, че сме го направили единствено заради себе си. Напротив, да ни е приятно, след като сме подкрепили определена кауза, е индикатор за това, че сме взели правилното решение.

От моята помощ има смисъл

Дарителството ни учи да помагаме. Напомня ни, че от нас зависят много неща и ако искаме да допринасяме за промяната, можем да го направим. И разбира се, не само със средства, най-често хубавите каузи ни увличат и избираме да се включим в тях и по-активно. Колкото по-съпричастни сме, толкова повече виждаме колко е хубаво да помагаш.

Аз съм пример за всички оклоло мен

А ние не сме единствените, които го виждат. Подкрепяйки важните за нас каузи, ние ставаме и техни посланици – пред нашите роднини, приятели и познати. Даваме пример на всички наоколо, показвайки, че е хубаво да бъдеш социално ангажиран, да вярваш в нещо достатъчно, за да си готов да инвестираш в него.

За да печелим, е необходимо да влагаме

Защото дарителството е инвестиция. В бъдещето и в реализацията на идеите, които смятаме, че ще променят света, в който живеем, към по-добро. И ако бъдат достатъчно успешни, ще се върнат в пъти по-полезни, отколкото сме очаквали.

Да даряваш е нещо чудесно, защото така помагаш на хубавите неща да се случват. Ако си дарител, най-вероятно вече го знаеш. Ако още не си дарявал – препоръчваме ти да опиташ, няма по-хубаво от това да видиш как нещо, в което си вложил средства или усилия, става реалност.

Нашата кауза

Тази година, нашата кауза е образование. Винаги сме вярвали, че, за да бъде България едно още по-хубаво място, са необходими хора, които да я развиват. Според нас опитът от цял свят допринася това развитие да бъде по-богато и ползотворно.

Именно затова през пролетта подкрепихме трима страхотни и амбициозни българи да заминат да учат магистратура в чужбина, а след това да се върнат и да работят за България. Наско, Сиво и Лили са вече там, а ние мислим и за следващите стипендианти.

Ако ви харесва нашата кауза и искате на пролет да изберем още трима човека, които да получат стипендия за образование в чужбина, подкрепете фонда “Иди, учи и се върни”. Това може да се случи онлайн* на нашия уебсайт, както и на живо на коледно ни парти.

*При дарение онлайн, моля посочете като основание “фонд за стипендии”.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com