НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Запознайте се с новите стипендианти на „Иди, учи и се върни“

Категории: Блог, Избрано в блога, Проекти, Фонд за стипендии | Публикувано на 3 юли 2017

Фондът за стипендии на Тук-Там – „Иди, учи и се върни“ връчи и тазгодишните си стипендии. Този път наградените са четирима, с две стипендии по 10 000 лв и две по 6 000 лв. Трима човека получиха и двупосочни самолетни билети от Bulgaria Air.

Фондът за стипендии подкрепя българи, които искат за продължат образованието си с магистратура в чужбина, а след това да се върнат обратно в България и да прилагат наученото тук.

Награждаването се случи на коктейл в сградата на Музейко в София.

Двете стипендии по 10 000 лв получиха Дениза Георгиева и Лилия Чобанова. Дениза ще учи психология в College of New York и иска да продължи да помага на лица в неравностойно положение, с което се занимава и в момента. Лилия пък вярва, че в България има потенциал за иновации на финансовия пазар. Тя иска да се развива в сферата на инвестициите и капиталовия пазар и затова ще учи финанси в Babson College, САЩ.

“Нашият капиталов пазар е все още в началото на развитието си, но именно затова потенциалът за растеж и иновации е огромен.” смята Лилия.

 

 

“Мисля, че в Америка и в Западния свят има достатъчно подготвени, смели и образовани хора, които да помагат и да се грижат за тези, които не са толкова привилегировани. Аз винаги съм имала подкрепата на семейството си. Много деца нямат това. Искам със своето образование и бъдещата си работа да им помагам.” – разказва Дениза.

 

 

Още две стипендии по 6000 лева и два двупосочни самолетни билета oт Bulgaria Air получиха Савина Алексиева и Виктория Попова. Савина иска да бъде прокурор, и вярва, че един ден може да бъде министър на правосъдието. Иска да направи промени в съдебната система, но първо ще учи магистратура по европейско право в Ротердам. Виктория мечтае да се занимава с обучение и развитие на персонал в български компании и да преподава. Сега заминава, за да учи трудова и организационна психология в Маастрихт.

“Човек може и трябва да се развива в България, защото това е най-хубавото място, в което можеш да станеш професионалист.” – убедена е Виктория.

 

 

“Силно вярвам, че като част от вашата програма, ще имам възможността да се уча от най-добрите, да получавам помощ в професионалното ми развитие и да намеря платформа, да разпространя своите идеи, че младите хора са бъдещето и нашият глас има значение.” – казва Савина.

 

 

В конкурса бяха дадени и три двупосочни самолетни билета, осигурени от Bulgaria Air, както и ваучери за безплатни разговори от Viber.

Милица Стоянова от отдел „Развитие на пазари“ в Bulgaria Air връчи самолетните билети на наградените. „Завръщането на млади образовани българи е ключово за развитието на страната ни. Имате нашата подкрепа!“, обърна се тя към стипендиантите.

Проектът стартира миналата година, когато трима души получиха стипендии за обучението си в Харвард, Кеймбридж и Марбург. Днес двама от тях са обратно в България, а на третия му предстои завръщане. Сега е време да използват наученото навън, за да бъдат по-добри в работата си тук.

 

Парите за стипендиите са събрани изцяло от дарения, както лични, така и корпоративни. Над 100 човека и две компании, HRS Bulgaria и Comtrail, избират да подкрепят инициативата тази година. Всички те вярват, че опитът навън може да ти даде една по-различна перспектива, с помощта на която да си способен да променяш средата тук към по-добро.

Ако искате да подкрепите следващото издание на фонда, можете да го направите на fund.tuk-tam.bg

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com