НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Да се върнеш в България и да станеш учител – мисията възможна

Категории: Блог, Кариера в България, Проекти | Публикувано на 6 март 2013

Стефан Рашков, IT специалист, се връща от Дубай, за да започне участието си в програмата на Заедно в час. До момента над 1500 души са заявили интерес за участие на www.zaednovchas.bg. Направете го и вие и станете част от промяната в българското общество.

След 4-годишно следване в Worcester Polytechnic Institute в Масачузетс и близо 4 години опит като технически консултант в САЩ и Близкия изток, Стефан Рашков се присъединява към екипа на Заедно в час, за да стане мотивиращ учител по информационни технологии в Пирдоп…

Стефан има желанието да допринесе към развитието на България и вярва, че опитът му от чужбина е много по-ценен в родината.

stefan-zaednovchasДопреди да се включи в програмата, Стефан вече е припознат като отличен специалист в академично и професионално отношение. С екип от студенти, изработват проект за алтернативно финансиране на пожарникарите в Коста Рика, който е високо оценен в университета и предложен на костариканската пожарна служба. Прави стажове в компанията “Hologic”, където тества софтуер за диагностика на ракови клетки, и във фондация за финансово подпомагане на студенти, където създава система за анализ и отчет на данни.  В компанията “SAS Institute”, за която работи в Северна Каролина, Ню Йорк и Дубай, работи като консултант по проекти за управление и анализ на данни, изчисление на риск и оптимизиране на печалбата и прави обучения на клиенти и други консултанти.

Променяш много човешки съдби и те твоята

Стефан решава да стане учител, защото иска да бъде част от нова вълна млади и опитни учители и вярва, че така може да бъде пряко полезен на много ученици, помагайки им да развият практически умения и увереност в себе си, а той, от своя страна, да стане по-добър комуникатор и лидер. Той смята, че като учител на Заедно в час, внася не само ентусиазъм за работа, а и голяма доза оптимизъм сред учениците, другите учители, родителите и цялата общност.

Заедно в час цели да разшири достъпа до качествено образование за българските ученици, независимо от техния социално-икономически статус. 53 други участници, също като Стефан, са част от нарастващия екип амбициозни млади учители-лидери, които преподават на над 4000 деца, разкривайки пред тях множество възможности за успех и пълноценно развитие. В рамките на програмата участниците работят и върху лидерските си умения, за което Заедно в час осигурява професионално менторство и регулярни обучения.

До 30 март екипът на Заедно в час приема кандидатури на студенти последна година и на млади професионалисти, които да влязат в училище през септември. Търсят се хора като Стефан, успешни в своята област, ангажирани към проблемите на българското общество и образование и притежаващи лидерски потенциал, който могат да развият в класната стая. 

До момента над 1500 души са заявили интерес за участие на www.zaednovchas.bg. Направете го и вие и станете част от промяната в българското общество.

 

Коментари

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com