НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

За теб, докато си извън България.

Вярваме в България и я правим по-добро място, от тук или от там, заедно.

Докато си извън България

Спомняш ли си първия си ден там – в другата държава? Беше развълнуван, но и много притеснен. Е, отне ти известно време да се адаптираш и да свикнеш с новото. Няколко месеца по-късно обаче вреше и кипеше там. Учеше, завързваше нови запознанства и градеше новия си живот. Сега отново е различно. Щастлив си там. И странно как, но България пак е част от мислите ти. Случва се да ти липсва българската реч, мартениците ти да дойдат в средата на март и да ти се догледа български филм в приятна компания. А един ден, докато седиш на бюрото си и гледаш през прозореца, сякаш от нищото изниква споменът за лятото с приятелите на морето. За щастие, разстоянията вече не са това, което бяха, и можеш да си идваш доста често, особено, ако си в Европа. Но времето не винаги го позволява. Не си единственият и вероятно има и други българи около теб, с които можеш да си споделиш вълненията.

Всички ние ценим високо опита и образованието в чужбина и вярваме, че те могат да бъдат полезни за България и докато си там.

Като много от нас, ти си и там, и тук. Затова официално ти даваме званието Тук-Тамовец. Като такъв, ти можеш:

Да посетиш събитие на българската общност или да станеш наш посланик и да организираш събития по твой вкус. Ще бъде предизвикателно и полезно за теб и за другите българи. Можем да се обзаложим, че ще бъде и забавно.

Да дариш за фонда ни за стипендии и да помогнеш от своя страна на млад и мотивиран българин, който има амбицията да учи магистратура в чужбина и мотивацията да работи след това в България.

Да разкажеш за твоето образование в чужбина и така да помогнеш на бъдещите студенти в избора им на специалност и университет.

Да посетиш някоя от инфо-срещите или друго наше събитие в България, като например “Кариера в България. Защо не?” дори да си за кратко. Обещаваме да ти е интересно и полезно.

Да почерпиш практична информация за завръщането с нашия Гид на новодошлия, както  и да прочетеш успешни истории на българи, които вече се върнаха.

Да се включиш в разрешаването на проблем с обществено значение, да доброволстваш чрез Timeheroes и да допринесеш за подобряването на средата тук.

 Вярваме в България и я правим по-добро място, от тук или от там, заедно.

Нашата общност

74 събития в чужбина
2690 посетители в чужбина
537 Университетски разкази
438489 Хора, до които достигаме
Посланици на Тук-Там
За хора, които сплотяват българските общности в чужбина и поддържат връзката им с България.…
Виж повече
Гид на новодошлия
Всичко най-важно, което трябва да знаеш, когато се върнеш в България.…
Виж повече
Фонд за стипендии
Подкрепи българи да учат магистратура в чужбина и след това да се реализират в България.…
Виж повече

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай новини за всичко, което се случва в Тук-Там.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.

Експертни статии

03 юни 2019
Гид на новодошлия: Шофьорска книжка от друга държава
Свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено в държава-членка на Европейския съюз, се признава навсякъде в ЕС.
Прочети още

Успешни истории

10 ян. 2018
Мартина Денева: Виждам огромно богатство сред колекциите в българските музеи
Статията е публикувана от Uspelite.bg Днес в нашата рубрика „Защото избрах България“ ще ви срещнем с една дама, която помага на хората да се усмихват. Нейното име е Мартина Денева. По професия е интериорен и изложбен дизайнер, но се занимава активно и с проекти в сферата на социално предприемачество. Завършила е интериорен дизайн в Политехнико ди Милано, в допълнение […]
Прочети още

Обяви за работа

No items found

Регистрирай се в системата

Една от целите на Тук-Там като организация е да свързва българите с опит и образование в чужбина с добрите работодатели в България. Независимо дали в момента търсиш работа, регистрирай се в нашата система и ни разкажи за своя опит, а ние ще се погрижим информацията да стигне именно до тези компании.

Включи се

Излишно е да ти казваме, че имаме поне още толкова идеи за интересни инициативи из България и по света!
Хайде да ги осъществим заедно!
Ела в отбора!