За теб, докато си извън България.

Вярваме в България и я правим по-добро място, от тук или от там, заедно.

Докато си извън България

Спомняш ли си първия си ден там – в другата държава? Беше развълнуван, но и много притеснен. Е, отне ти известно време да се адаптираш и да свикнеш с новото. Няколко месеца по-късно обаче вреше и кипеше там. Учеше, завързваше нови запознанства и градеше новия си живот. Сега отново е различно. Щастлив си там. И странно как, но България пак е част от мислите ти. Случва се да ти липсва българската реч, мартениците ти да дойдат в средата на март и да ти се догледа български филм в приятна компания. А един ден, докато седиш на бюрото си и гледаш през прозореца, сякаш от нищото изниква споменът за лятото с приятелите на морето. За щастие, разстоянията вече не са това, което бяха, и можеш да си идваш доста често, особено, ако си в Европа. Но времето не винаги го позволява. Не си единственият и вероятно има и други българи около теб, с които можеш да си споделиш вълненията.

Всички ние ценим високо опита и образованието в чужбина и вярваме, че те могат да бъдат полезни за България и докато си там.

Като много от нас, ти си и там, и тук. Затова официално ти даваме званието Тук-Тамовец. Като такъв, ти можеш:

Да посетиш събитие на българската общност или да станеш наш посланик и да организираш събития по твой вкус. Ще бъде предизвикателно и полезно за теб и за другите българи. Можем да се обзаложим, че ще бъде и забавно.

Да дариш за фонда ни за стипендии и да помогнеш от своя страна на млад и мотивиран българин, който има амбицията да учи магистратура в чужбина и мотивацията да работи след това в България.

Да разкажеш за твоето образование в чужбина и така да помогнеш на бъдещите студенти в избора им на специалност и университет.

Да посетиш някоя от инфо-срещите или друго наше събитие в България, като например “Кариера в България. Защо не?” дори да си за кратко. Обещаваме да ти е интересно и полезно.

Да почерпиш практична информация за завръщането с нашия Гид на новодошлия, както  и да прочетеш успешни истории на българи, които вече се върнаха.

Да се включиш в разрешаването на проблем с обществено значение, да доброволстваш чрез Timeheroes и да допринесеш за подобряването на средата тук.

 Вярваме в България и я правим по-добро място, от тук или от там, заедно.

Нашата общност

74 събития в чужбина
2690 посетители в чужбина
537 Университетски разкази
438489 Хора, до които достигаме
Посланици на Тук-Там
За хора, които сплотяват българските общности в чужбина и поддържат връзката им с България.…
Виж повече
Гид на новодошлия
Всичко най-важно, което трябва да знаеш, когато се върнеш в България.…
Виж повече
Фонд за стипендии
Подкрепи българи да учат магистратура в чужбина и след това да се реализират в България.…
Виж повече

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай новини за всичко, което се случва в Тук-Там.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.

Експертни статии

17 юли 2018
Гид на новодошлия: Бременност и майчинство в България
Тази статия е една от темите в Гид на новодошлия – книжка с полезни статии за завръщащи се в България. Можеш да го изтеглиш безплатно тук. В България майката се ползва от особената закрила...
Прочети още

Успешни истории

10 ян. 2018
Мартина Денева: Виждам огромно богатство сред колекциите в българските музеи
Статията е публикувана от Uspelite.bg Днес в нашата рубрика "Защото избрах България" ще ви срещнем с една дама, която помага на хората да се усмихват. Нейното име е Мартина Денева. По...
Прочети още

Обяви за работа

29.01.2019
Internship program 2019
Chaos Group
Sofia
Technical University of Sofia Logo
28.01.2019
PhD Student in Artificial Intelligence in Process Planning Systems
technical university of sofia
Sofia

Регистрирай се в системата

Една от целите на Тук-Там като организация е да свързва българите с опит и образование в чужбина с добрите работодатели в България. Независимо дали в момента търсиш работа, регистрирай се в нашата система и ни разкажи за своя опит, а ние ще се погрижим информацията да стигне именно до тези компании.

Включи се

Излишно е да ти казваме, че имаме поне още толкова идеи за интересни инициативи из България и по света!
Хайде да ги осъществим заедно!
Ела в отбора!