НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

За теб, когато си обратно в България.

Винаги сме тук, за да ти помогнем.

Обратно в България

Нощ е, а на сутринта е обратният ти полет за България. Въртиш се в леглото и не можеш да мигнеш. В главата ти се прескачат разни мисли и имаш чувството, че ще експлодира. Може би ти е домъчняло за бирите през лятото в парка с приятели и за аромата на липите. Или пък искаш кариерно развитие тук, просто защото не ти харесва онова смътно усещане, че те третират като чужденец. Независимо от причината, решението е взето и си купуваш еднопосочен билет за България.

А какво ще става тук, въобще не ти е ясно. Не искаме да те лъжем. Завръщането често е съпроводено с т.нар. обратен културен шок. Няма да се спираме на бакшишите на летището, найлоновите пликчета покрай пътя и олющените панелки, макар че дори и те се променят. Но имаме и новина за теб: България не е това, което беше. По-хубаво е. Много по-хубаво. Самият ти със сигурност познаваш или си чувал за хора, които се прибират и живеят повече от добре. В последно време тук възможностите за образовани и амбициозни хора като теб нарастват непрекъснато.

Добре дошъл.

Завръщането в България е почти същото като да попаднеш на съвсем ново за теб място. Прилича малко на това, което си виждал досега. Интересно е и е вълнуващо. Всъщност си си дошъл вкъщи.

Това ще бъде едно от най-великите ти и успешни приключения.

Искаме завръщането ти да е приятна емоция. Затова искаме да ти помогнем по най-различни начини:

Ще те срещнем с други хора, които знаят за какво говориш, какво чувстваш и колко нощи не си спал. Можем да ти изберем buddy, което ще се радва да ти помага. Ежемесечно организираме инфо-срещи за новозавърнали се, където да се срещнеш с нас и други като теб, както и нетуъркинг събития, в които да намериш нови приятели. Ще се постараем и да те вдъхновим с примера на другите в експертни статии и интервюта.

Ще те запознаем с много компании, които ценят твоя по-различен опит по време на нашите кариерни събития, фокусирани върху българи с опит от чужбина – форум Кариера в България. Защо не? и Career Speed Dating. А през останалото време винаги може да се информираш за готини позиции чрез обявите ни за работа или кариерния ни бюлетин.

Ще ти помогнем да преминеш през административните предизвикателства с лекота, благодарение на нашия Гид на новодошлия. Гидът дава практична и полезна информация – как да си намериш жилище, да намериш работа, информация за здравните осигуровки и още интересни и вдъхновяващи статии.

Извървели сме този път и знаем какво е. Ще се радваме да ти съдействаме!

Нашата общност

261 Разказани истории на завърнали се
21142 посетители в България
500 Компании
438489 Хора, до които достигаме
Кариера в България
Форумът “Кариера в България. Защо не?” среща кандидати с опит в чужбина с водещи работодатели в България.…
Виж повече
Гид на новодошлия
Всичко най-важно, което трябва да знаеш, когато се върнеш в България.…
Виж повече
Събития за завърнали се
Събитията на Тук-Там са прекрасен повод да се срещнеш с нови хора, да научиш нещо ново докато се забавляваш.…
Виж повече

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай новини за всичко, което се случва в Тук-Там.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.

Експертни статии

03 юни 2019
Гид на новодошлия: Шофьорска книжка от друга държава
Свидетелство за управление на моторно превозно средство, издадено в държава-членка на Европейския съюз, се признава навсякъде в ЕС.
Прочети още

Успешни истории

10 ян. 2018
Мартина Денева: Виждам огромно богатство сред колекциите в българските музеи
Статията е публикувана от Uspelite.bg Днес в нашата рубрика „Защото избрах България“ ще ви срещнем с една дама, която помага на хората да се усмихват. Нейното име е Мартина Денева. По професия е интериорен и изложбен дизайнер, но се занимава активно и с проекти в сферата на социално предприемачество. Завършила е интериорен дизайн в Политехнико ди Милано, в допълнение […]
Прочети още

Обяви за работа

No items found

Регистрирай се в системата

Една от целите на Тук-Там като организация е да свързва българите с опит и образование в чужбина с добрите работодатели в България. Независимо дали в момента търсиш работа, регистрирай се в нашата система и ни разкажи за своя опит, а ние ще се погрижим информацията да стигне именно до тези компании.

Включи се

Излишно е да ти казваме, че имаме поне още толкова идеи за интересни инициативи из България и по света!
Хайде да ги осъществим заедно!
Ела в отбора!