За теб, когато си обратно в България.

Винаги сме тук, за да ти помогнем.

Обратно в България

Нощ е, а на сутринта е обратният ти полет за България. Въртиш се в леглото и не можеш да мигнеш. В главата ти се прескачат разни мисли и имаш чувството, че ще експлодира. Може би ти е домъчняло за бирите през лятото в парка с приятели и за аромата на липите. Или пък искаш кариерно развитие тук, просто защото не ти харесва онова смътно усещане, че те третират като чужденец. Независимо от причината, решението е взето и си купуваш еднопосочен билет за България.

А какво ще става тук, въобще не ти е ясно. Не искаме да те лъжем. Завръщането често е съпроводено с т.нар. обратен културен шок. Няма да се спираме на бакшишите на летището, найлоновите пликчета покрай пътя и олющените панелки, макар че дори и те се променят. Но имаме и новина за теб: България не е това, което беше. По-хубаво е. Много по-хубаво. Самият ти със сигурност познаваш или си чувал за хора, които се прибират и живеят повече от добре. В последно време тук възможностите за образовани и амбициозни хора като теб нарастват непрекъснато.

Добре дошъл.

Завръщането в България е почти същото като да попаднеш на съвсем ново за теб място. Прилича малко на това, което си виждал досега. Интересно е и е вълнуващо. Всъщност си си дошъл вкъщи.

Това ще бъде едно от най-великите ти и успешни приключения.

Искаме завръщането ти да е приятна емоция. Затова искаме да ти помогнем по най-различни начини:

Ще те срещнем с други хора, които знаят за какво говориш, какво чувстваш и колко нощи не си спал. Можем да ти изберем buddy, което ще се радва да ти помага. Ежемесечно организираме инфо-срещи за новозавърнали се, където да се срещнеш с нас и други като теб, както и нетуъркинг събития, в които да намериш нови приятели. Ще се постараем и да те вдъхновим с примера на другите в експертни статии и интервюта.

Ще те запознаем с много компании, които ценят твоя по-различен опит по време на нашите кариерни събития, фокусирани върху българи с опит от чужбина – форум Кариера в България. Защо не? и Career Speed Dating. А през останалото време винаги може да се информираш за готини позиции чрез обявите ни за работа или кариерния ни бюлетин.

Ще ти помогнем да преминеш през административните предизвикателства с лекота, благодарение на нашия Гид на новодошлия. Гидът дава практична и полезна информация – как да си намериш жилище, да намериш работа, информация за здравните осигуровки и още интересни и вдъхновяващи статии.

Извървели сме този път и знаем какво е. Ще се радваме да ти съдействаме!

Нашата общност

261 Разказани истории на завърнали се
21142 посетители в България
500 Компании
438489 Хора, до които достигаме
Кариера в България
Форумът “Кариера в България. Защо не?” среща кандидати с опит в чужбина с водещи работодатели в България.…
Виж повече
Гид на новодошлия
Всичко най-важно, което трябва да знаеш, когато се върнеш в България.…
Виж повече
Събития за завърнали се
Събитията на Тук-Там са прекрасен повод да се срещнеш с нови хора, да научиш нещо ново докато се забавляваш.…
Виж повече

Бюлетин

Абонирай се за нашия бюлетин и получавай новини за всичко, което се случва в Тук-Там.

  • Това поле е за целите на валидирането и трябва да останат непроменени.

Експертни статии

17 юли 2018
Гид на новодошлия: Бременност и майчинство в България
Тази статия е една от темите в Гид на новодошлия – книжка с полезни статии за завръщащи се в България. Можеш да го изтеглиш безплатно тук. В България майката се ползва от особената закрила...
Прочети още

Успешни истории

10 ян. 2018
Мартина Денева: Виждам огромно богатство сред колекциите в българските музеи
Статията е публикувана от Uspelite.bg Днес в нашата рубрика "Защото избрах България" ще ви срещнем с една дама, която помага на хората да се усмихват. Нейното име е Мартина Денева. По...
Прочети още

Обяви за работа

29.01.2019
Internship program 2019
Chaos Group
Sofia
28.01.2019
PhD Student in Artificial Intelligence in Process Planning Systems
technical university of sofia
Sofia

Регистрирай се в системата

Една от целите на Тук-Там като организация е да свързва българите с опит и образование в чужбина с добрите работодатели в България. Независимо дали в момента търсиш работа, регистрирай се в нашата система и ни разкажи за своя опит, а ние ще се погрижим информацията да стигне именно до тези компании.

Включи се

Излишно е да ти казваме, че имаме поне още толкова идеи за интересни инициативи из България и по света!
Хайде да ги осъществим заедно!
Ела в отбора!