НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Сега е твой ред!

Категории: Блог | Публикувано на 13 януари 2018

Сега е твой ред! Да бъдеш активен, отговорен и граждански ангажиран. Да създаваш, подобряваш и търсиш решения и да работиш за положителна промяна в България и по света. Тук-Там търси българи с опит и образование в чужбина, с които заедно да вървим напред и да градим бъдещето на сдружението, което ни обединява.

Днес ти имаш възможността да бъдеш лидер на сдружението на българите с опит и образование в чужбина, които вярват в България –  „Тук-Там“ като кандидатстваш за член на Управителния Съвет за мандат от поне 1 година. Виж как да кандидатстваш и защо.

Как работи Управителният Съвет (УС) и какво прави?

Според Чл.29.(1) на Устава на сдружението, екипът на УС се състои от трима активни члена на Сдружението: Председател, заместник Председател и Секретар.

Те са съветници и ментори, работят по дългосрочната стратегия на сдружението, взимат решения за стартирането на нови проекти. Отговарят за разпределението на бюджета и административните отношения на сдружението с институции и други заинтересовани страни. Членовете на УС се събират всеки вторник за оперативна среща с целия екип.

Как се кандидатства и защо?

От 2008 г. се обединихме от общата вяра, че в България “има смисъл”. Оттогава някои от нас го доказват ежедневно „тук”, а други, които са „там” намират начини да бъдем свързани и да помагат на родината дори от разстояние. Подкрепиха ни и продължават страшно много хора. Днес, 10 години по-късно, след стотици проекти и събития, хиляди незабравими мигове заедно, продължаваме да вярваме в същото.

Позициите са неплатени, без фиксирано работно време, с мандат от поне 1 година.

Всеки кандидат трябва да подготви мотивационно писмо до 500 думи, актуална автобиография и информация за коя позиция има интерес, снимка и цитат „Кандидатствам за УС в Тук-Там, защото…………… „ до 30 думи. Кандидатурите се приемат на hey@tuk-tam.bg, със subject: “Сега е мой ред!”. Краен срок за изпращане на кандидатурите е 2 февруари 2018г.

Общото събрание за избор на нов УС на 11 февруари от 15:00 до 18:00. В случай, че не можете да присъствате лично, може да се включите по Skype или да упълномощите друг писмено да гласува вместо вас (трябва да ни уведомите за избора си на hey@tuk-tam.bg).

В седмицата 2-9 февруари настоящият УС ще проведе срещи с всички кандидати, за да им помогне да подготвят своите кандидатури спрямо изискванията на вътрешните разпоредби на Тук-Там и ще ги представи официално на страницата и социалните канали на сдружението.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ни пишете на hey@tuk-tam.bg! Успех на всички кандидати!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com