НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Туктамовци по bTV

Категории: Блог, Отразяване в медии | Публикувано на 27 февруари 2012

Десислава Димитрова и Свилен Рангелов (и двамата са завършили в чужбина и са се завърнали в България) бяха представени в предаването „Тази сутрин“ на bTV в материала „С диплома от Оксфорд – безработен в България„. Можете да прочетете целия материал на сайта ни, както и нашето мнение по темата. Ще се радваме да се включите в дискусията.

Целият материал на bTV може да гледате на видео или да прочетете на страниците на bTV новините.

За съжаление дипломата от чужбина не гарантира работа на никого, особено в държавната администрация. Освен това в България има и много кадърни хора, които са завършили образованието си тук. С радост обаче отбелязваме, че бизнесът все повече се интересува от висококвалифицирани кадри и на последното издание на форума „Кариера в България – Защо не?“, организирано заедно с Back2BG, участваха над 5о големи фирми. Заслужено събитието спечели и престижна награда на Eventex Awards.

Над 800 млади хора се включиха в четвъртото издание на форума и макар целта на събитието не е ние да намираме работа на хората, а да свържем бизнеса и кандидатите, винаги се радваме, когато някой намери своята професионална реализация. Примерите за българи, които са се завърнали от чужбина и са открили добра работа в България, стават все повече и скоро смятаме да започнем да ви ги представяме.

Щастливи сме и когато все повече хора осъзнават, че контактите или т.нар. „нетуъркинг“ (≠ шуробаджанащина) помагат изключително много при намирането на работа навсякъде по света. Процентът в различните сфери и държави е различен, но със сигурност поне половината от работните места не само се запълват чрез препоръки или контакти, но и изобщо не биват обявявани в кариерните сайтове.

Това е една от причините Тук-Там да работи от самото си създаване за изграждане на социална среда за българите от чужбина. Последното ни networking събитие, което ще се проведе утре, буквално се разграби като „топъл хляб“ и местата свършиха за по-малко от 2 часа. Ще се опитаме да отговорим на този висок интерес. Освен това сме отворени за вашите идеи и предложения за следващите прояви на Тук-Там.

Коментари

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com