НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Тук-Там свързва, а понякога обвързва: Историята на Слави и Янко

Категории: Top News, Блог, Истории, | Публикувано на 14 февруари 2017

В Тук-Там една от целите ни е да свързваме хората. Често това води до нови приятелства или общи проекти, понякога обаче и до много повече. Миналата година, по случай деня на влюбените, ви разказахме част от „успешните устории“ на Тук-Там в категорията любов. Тази година продължаваме традицията с двама от нашите доброволци, които през 2016 се сгодиха. Това са Славина и Янко.

 

Разкажете как се запознахте и събрахте?

Слави: Запознахме се на среща за нови доброволци към „Тук-Там“. Янко не беше такъв, както разбрах в последствие, но беше дошъл в точното време. Аз търсех нова среда и контакти, като не предполагах, че мога да се запозная с толкова важен и специален човек в моя живот. Много ми допадна като излъчване и позитивизъм и след около месец и половина излязохме на среща и после се събрахме.

Още преди това, само след първата среща и преди да го познавам истински, аз написах разказ-пътепис, в който го взех за прототип на главния герой. По щастлива „случайност“ разказът за пътешественика, който отишъл във Флоренция в търсене на любовта, се превърна в реалност като в него имаше много точни попадения с реалното ни пътуване до града на Медичите, където той ми предложи брак.

А аз цял живот винаги и само там съм си представяла, че това ще се случи и тази моя съкровена мечта се сбъдна. (А дори не беше упоменато в разказа!) Много емоционален момент за мен беше мига, в който спряхме на Понте Веккио, за да чуем следващата песен на един музикант и китарист, и той запя точно любимата ми италианска песен. (Дори без предварителна уговорка! :D)

 

Как се събрахме? 1+1 = 1  Стана естествено, което ми хареса най-много

 

Янко: Запознат съм с дейността на Тук-Там от много време и преди 6 години, след като бях живял в няколко различни страни, кандидатствах за работа в организацията. За моя радост, стигнах до финално интервю, но избраха друг кандидат.

Малко след това намерих хубава работа и същевременно се включих като доброволец в Тук-Там. Участвах в различни проекти през годините, но служебната ми ангажираност се увеличаваше и затова посещавах главно партитата. В един момент почувствах, че пак искам да съм полезен и тогава получих имейл за нови доброволчески проекти. Реших да се включа и тогава срещнах …..Славина.

Как се събрахме? 1+1 = 1  Стана естествено, което ми хареса най-много. Накрая на първата ни среща ме прегърна много мило. Хареса ми светогледа ѝ, добротата, отношението към животните, хората и най-вече децата….

Какво правите в Тук-Там и защо сте доброволци?

Слави: В „Тук-Там“ съм в екип Събития. (Кой знае колко нови двойки могат да се запознаят и съберат на някое организирано и с моя помощ събитие?) Смятам, че в Тук-Там има много интересни, интелигентни и отзивчиви хора, които ме карат да вярвам, че в България все още се намират свестни младежи с новаторско мислене, които са готови да се развиват в страната. Допада ми да участвам в организацията на нещо забавно и полезно, което може да отвори врати към нови контакти, а защо не и към сърца.

Янко: В Тук там съм участвал в различни проекти през годините, но най-сериозно приемам „Идейник“. Той е много интересен и смислен, като благодарение на него срещнах страхотни хора. Защо съм доброволец, много е просто – защото имам Воля да правя Добро!

Какво обичате да правите заедно?

Заедно обичаме да споделяме незабравими преживявания. Ентусиазмът на Янко по пътуванията е много заразителен и ме кара да се чувствам щастлива и да очаквам с  нетърпение всяка следваща дестинация, която посещаваме. Всеки момент заедно е специален, независимо къде сме, защото се учим взаимно ежедневно както от грешките си, които правим един към друг, така и от прекрасните преживявания, които ни припомнят, че е голям късмет и щастие да откриеш човек, на когото знаеш, че можеш да разчиташ и да ти е опора дори в едни от най-трудните моменти.

Обичаме да се разхождаме и да хапваме храна от различни национални кухни. Също така ни харесва да гледаме някои мачове, най-вече от италианското първенство. Той повече, аз по-малко, но му се радвам на това, че е запален фен (а и понякога, защото тогава имам повече време за себе си ;))

Предстои ни …..да сбъднем заедно няколко мечти, планирано е за съвсем скоро. След това сватба, а след сватбата месец на меда. Много изненади и неочаквани неща, и тук и там…

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com