НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Тук-там в Лондон: Продължението

Категории: Блог, Събития | Публикувано на 22 май 2012

Нека започнем с това, че нетъуркинг събитието, което се проведе на 18.05.2012, в околностите на Shoreditch (източен Лондон), далеч не е първото присъствие на тук-тамовци на територията на Великобритания. Нещо повече, редица от привържениците на организацията или са били или все още са в Обединеното Кралство. Ето какво ни разказва нашия организатор и „кореспондент“ в Лондон Калина:

Събитието

Стартирахме първото събитие за мрежуване в Лондон, което е само началото и се надяваме други градове по света да последват примера ни. Ако искате да ви помогнем да организирате среща там, където живеете, ни пишете на hey@tuk-tam.bg!
На 18-ти май дойдоха към 80 човека (не сме ги броили, но заведението едва ни побра). Хората, с които се срещнахме и говорихме бяха екзалтирани (тоест повече от ентусиазирани) от подобно начинание. Толкова усмихнати лица, толкова нови запознанства. Някои пък казаха, че са се видяли със стари познати, с които отдавна не са се виждали. Ето и част от коментарите unplugged:
Annie Milusheva: Vecherta beshe strahotna i se nadiavam da ima mnogo takiva v bade6te 🙂
Boyan Griffen: страхотна вечер, страхотни снимки! браво!
Georgi Tonchev: Evala za iniciativata za tuk tam sreshtata v London. V momenta se vrashtam ot neia I sm izkjuchitelno dovolen. Vidiah se s dosta poznati lica I napravih novi kontakti.
Веднага изникна въпросът: „Кога ще е следващото събитие?“
Какво следва?
Продължение на срещата ще има – още през юни (29ти или 30ти юни), тъй като целта ни е да се виждаме най-малко ежемесечно и да кроим планове за съвместни проекти или просто да се срещнем, за да  разменим две приказки.
След положителния отзвук, създадохме група във фейсбук – Tuk-Tam U.K., чрез която да общуваме по-лесно и в която да публикуваме и обменяме информация. Също така, много от нас установиха контакт на други фронтове, като например в групата на Тук-Там в linkedIn. Всеки, който желае, може да се присъедини.
Защо Лондон?
Някак си е логично да започнем от Лондон, не само защото е столица на Великобритания, но и защото може да се предположи, че броят на българите тук е значителен. И действително – по официални данни, само в Лондон живеят около 39 000 сънародници.
Защо да се събираме?
Думата общност звучи може би някак амбициозно, но всъщност идеята е да се обединим около обща кауза – България и българите, да си помагаме, защото заедно можем повече, отколко сами. Нужно е да се възползваме от този човешки ресурс, който е налице зад граница (не само във Великобритания), по един градивен начин – градивен за самите нас, а и за другите българи, с които общуваме.
Мотивите да бъдем част от една общност – българска общност, може да са различни. Някои може да търсят професионални контакти и развитие, други – нови прятели, трети – съмишленици. Важното е, че можем да градим върху това, което ни обединява, а не върху различията.

Коментари

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com