НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Тук-Там през първото тримесечие на 2014г.

Категории: Блог | Публикувано на 24 март 2014

cБлагодарение на доброволния труд на над 30 страхотни хора в Тук-Там успяваме заедно, всеки ден. С желанието не само да се похвалим, но и да бъдем прозрачни  в нещата, които правим решихме да ви споделим какво сме свършили за първите 3 студени месеца от годината. Ето докъде сме стигнали, продължаваме смело напред.

В първото тримесечие организирахме 5 собствени събития в България и се включихме в 4 събития на наши партньори. Започнахме ударно с най-посещаваните Рецепти за успех с Гена Трайкова и Венелин Петков, приехме програмата на Тук-Там за 2014г. на Общо събрание и членовете решиха да отворим нова страница в историята на Тук-Там като минем от частна в общественополезна дейност.

Мрежувахме и през февруари, а в началото на март празнувахме 6-тия рожден ден на организацията, която ни обединява.  Ще завършим март със страхотна доза вдъхновение с Рецепти за успех 18 с Владимир Борачев.
genaМеждувременно, 12 тук-там-овци се срещнаха с ученици по време на изложението „Международно образование“ на Интеграл, а Ваня Никова разказа в конференцията на Капитал – „Бизнес и образование“ за кариерата в България след обучение в чужбина.

В първото тримесечие на 2014г. в организацията одобрихме 22 нови члена. По случай рождения ден благодарихме искрено и от сърце и на всички 100+ доброволци и дарители на Тук-Там през 2013г.

Голямата ни гордост, разбира се, е кариерният форум за българи във Великобритания – BG Careers Fair UK, който организирахме съвместно с българските общества в английски университети и  нашите верни партньори от Обединени идеи за България.  19 български компании посетиха Лондон и Единбург, за да се запознаят с над 300 българи, които търсят информация за кариерните възможности обратно в родината.

golemiteНашите посланици в чужбина продължават да организират страхотни събития за българите зад граница, за първото тримесечие те са цели 12. Голям успех пожъна и втората ни комедийна вечер с Големите в Лондон, в Копенхаген пък зарадвахме датчаните по случай 1-ви март като им подарихме по една мартеница за здраве. Съвместно представяме Тук-Там, Заедно в час и Обединени идеи в България на различни места по света, само тази година в Брюксел, Бристол и Хага.

Продължаваме да правим страхотни неща заедно като работим със стари и нови партньори в лицето на Обединени идеи за България, Заедно в час,  StartItSmart, AUBG,  Ятото, ABLE, Access MBA, Fast Track Europe и Български център за нестопанско право.

В първите 3 месеца имахме и над 15 медийни участия  – разказахме за форума в Лондон в ефира на “НЕДЕЛЯх3“ при Боян Бенев, БНР и Дарик радио, поговорихме си за Тук-Там в  страхотен репортаж за БНТ2 – Местно време , участвахме в материала на Капитал за това как да печелим от миграцията и заставаме с две ръце зад материла на Дарина Черкезова как да (не) върнем българите от чужбина.

Продължаваме напред! Хайде и вие с нас. Може да ни подкрепите по милион и един начини. Дарете време, пари или знания. Пишете ни на hey@tuk-tam.bg или във Facebook, за да направим нещо страхотно заедно!

 

Коментари

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com