Защо реши да учиш в чужбина? Защо се върна? – отговорите ще научите на „Вечер на висшето образование в Германия и Австрия“

Категории: ЕДУ Тук-Там, Проекти | Публикувано на 12 април 2014

„Вечер на logoвисшето обраозвание в Германия и Австрия“ е неформална среща за споделяне на опит, знания и контакти между успешно завършили и още следващи българи в Германия и Австрия и ученици и родители, които се интересуват от възможностите за обучение зад граница.  Събитието се организира съвместно от Тук-Там и FAQ4Uni.com

Вярваме, че споделеният опит и информацията от първа ръка както за плюсовете, така и за минусите на обучението зад граница, са изключително ценни при вземането на сериозните решения, свързани с образованието.

В рамките на вечерта 200 учениците и кандидат-студентите ще могат да се запознаят и поговорят с над 25 ментора – българи, завършили успешно  немски или австрийски университети в различни специалности – от бизнес и инженерни науки през право и медицина до архитектура и хуманитарни специалности.

Всеки един от менторите приема поканата за  доброволно споделяне на опита си с ученици с изключително желание. Това споделя и Свилена Шишкова, завършила Политически науки във Виена  – „Първоначалният ми опит с университетските специалности във Виена, беше доста несполучлив. Но се радвам, че в момента участвам в тази иниациатива. Мисля, че точно тези малки дребни неща, които аз не знаех тогава и сега мога да споделя, са много полезни за успешен старт.“

betahausВечерта обаче няма само да наблегне на това как да кандидатстваме и защо да отидем да учим в чужбина, а ще отговори и на въпроса защо се върнахме и как приложихме знанията и уменията, научени навън обратно в България.

С учениците ще сподели своята история  Александър Михайлов,  който завършва политически науки в Берлин, където започва и професионалната си кариера в НПО сектора като управляващ мениджър на Politikfabrik от 2009 до 2011г.  При връщането си в България съосновава първото в България споделено работно пространство – betahaus, домакин на „Вечер на висшето образование в Германия и Австрия“.

Освен вдъхновяващи срещи и информативна презентация за Германия и Австрия, гостите на събитието ще се насладят и на вкусна дегустация на продукти от малки български фермери, благодарение на Автентично!  А за всеки ученик ще има и подарък от Сп. Образование и специализация в чужбина, медиен партньор на събитието!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2019. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com