НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Супергероите на Тук-Там: Бойко, Мила и….

Категории: Блог | Публикувано на 30 юни 2015

TT-logo-normal-large_jpegМоже би знаете, че официалната платена позиция в сдружение Тук-Там се нарича Супергерой. Тази титла е голяма чест, но и голяма отговорност и досега в сдружението са я държали двама души – от февруари 2012 до юни 2013 Бойко Благоев, а от юли 2013 досега Мила Натудова. Техният принос за успехите на сдружението в превръщането му на най-активната организация на българи с опит в чужбина е огромен. 
Супергероят е най-важният човек в Тук-Там. Той носи основната отговорност да координира проектите на сдружението всеки ден и да представя организацията пред партньори, членове, общественост и медии. Супергероят е основен мотиватор и вдъхновител за доброволците, УС и проектните мениджъри като им помага да си вършат работата, подкрепя ги експертно и инициира нови дейности и проекти. За 2 години Мила се справи страхотно в тази роля, което ни даде възможността да й гласуваме доверие през ноември 2014 и днес тя да е един от тримата души в УС на сдружението. Мариела Вачева, Мила Натудова и Жоро Пенчев са официалния Управителен Съвет на сдружението, които отговаря за ключови партньорства, стратегически решения и проекти в Тук-Там.

През април 2015г. решихме, че най-важното е да бъдем ефективни в работата ни и е невъзможно да се съвместяват две позиции в Тук-Там. След 2 години опит в Тук-Там, Мила е много по-полезна за сдружението в стратегическата й роля на УС и беше въпрос на време да открием конкурса за нов супергерой.

На 16 май на форум „Кариера с кауза“ обявихме официално позицията за Junior Project Manager – търсейки човекът, който след 2-3 месеца обучение може да стане новия супергерой на Тук-Там. Мила директно влезе в тази роля благодарение на над 1 година и половина доброволчески опит в Тук-Там, но преценихме, че за новият човек няколко месеца на обучение ще са по-полезни, за да го направят един истински Супергерой.

За позицията кандидатстваха 35 силни кандидата с различен опит и идеи. От тях избрахме 11, които поканихме на групово интервю със задачи от практиката в Тук-Там. Беше интересно да чуем техните идеи за развитието на Тук-Там, както и начините, по които може да подобрим работата си.

Tuk-Tam new pplУС избра 7 кандидата, с които да проведе индивидуални интервюта за позицията Супергерой. Кандидатите бяха наистина вдъхновяващи хора, готови да работят за положителна промяна в България. Няма да излъжем, ако кажем, че изборът не беше наистина труден. В края на краищата УС избра двама души, които да продължат напред.

Супергероят ще изпълнява дейности по проекти и вътрешни процеси в организацията, докато втория човек ще бъде нашия комуникационен гуру, който ще работим за по-добрата комуникация с външния свят. В следващите 3 месеца те ще работят на граждански договор към сдружението, а ние като УС ще се опитаме да им предадем всички знания и умения, които можем така че заедно да вървим напред.

Изключително щастливи сме от избора си, защото те ни показаха, че имат енергия и идеи за развитието на организацията, експертни знания, опит в НПО сектора, реалистична представа за работата и смелостта да поемат нещата в свои ръце. Очаквайте скоро и техните представяния!

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com