НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Над 200 ученика и 25 ментора на Вечер на висшето образование в Германия и Австрия

Категории: ЕДУ Тук-Там, Проекти | Публикувано на 4 април 2015

Второто иVecher-De Educationздание на „Вечер на висшето образование в Германия и Австрия“ мина повече от успешно.  В събитието се включиха над 25 ментора с образование в Германия и Австрия и над 200 ученика, интерсуващи се от възможностите за образование в чужбина.

В събитието представихме малко повече информация за организаторите на събитието – faq4uni и сдружение „Тук-Там“ и проекта ни за академично ориентиране Edu.Tuk-Tam.BG, както и обща презентация с информация за процеса на кандидатстване в Германия и Австрия.

Всички участници получиха подарък безплатни каталози и списания от  нашите партньори от „Образование и специализиация в чужбина”

Най-интересното, разбира се, бяха срещите с менторите. Над 25 ментора споделиха как и защо са избрали определената специалност в немски и австрийски университети, а още по-интересното е, че и по-голямата част от тях споделиха и защо са избрали да се върнат обратно в България и какво правят тук.Session

„Супер беше, децата бяха много естествени, идваха при мен с конкретни въпроси, знаеха какво търсят и искат. Много ме заредиха.“ – Иван Митков, ментор

Всички ментори и ученици имаха възможност и за дълги разговори с въпроси и отговори в четири различни зали за различните специалности (социални и хуманитарни, технически и инженерни, икономически и бизнес, естествени науки).

Съвместно пък с нашите приятели от  Vision for Education учениците имаха възможност да направят на място тест за кариерно ориентиране така че да изберат специалност и професионална реализация, която отговаря на техните силни страни, интереси и характер.

Радваме се, че отново имахме възможността да организираме едно полезно и интересно събитие за ученици. Благодарим от сърце на всички партньори и организатори, ученици и ментори!

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com