НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Конференция „България – Силиконовата Долина на Балканите“

Категории: Блог, Събития | Публикувано на 25 октомври 2012

Министърът на икономиката Делян Добрев ще открие конференция за младежко предприемачество на тема „България – Силиконовата Долина на Балканите” на 17 ноември в Интер Експо Център София Тя се организира от Фондация StartUP, като продължение на провеждащата се от пет години у нас конференция StartUP, а патрон на форума ще е Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. 

Целта на събитието е да популяризира стартирането на бизнес сред младите хора в България, да им представи разнообразни възможности за финансиране и развитие на техните предприемачески идеи и да постави акцент върху иновациите като ключов фактор за създаването на устойчива стартъп екосистема у нас.

Събитието ще бъде открито от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на 17 ноември (събота) от 9.30 часа в ИЕЦ. На следващия ден конференцията ще продължи във VIVACOM Art Hal с четири последователно провеждащи се уъркшопа за млади предприемачи, а успоредно с това ще се проведе и хакатон – състезание по програмиране. Инициативата ще бъде част от Световната седмица на младежкото предприемачество – Global Entrepreneurship Week.

В рамките на първия панел – ‚Политика за насърчаване на малките и средни предприятия‘ ще вземат участие икономическият съветник на президента Евгени Ангелов, зам.-министърът на икономиката Ивайло Грънчаров, изпълнителният директор на София Тех Парк – Елица Панайотова, както и официално избраната за посланик на цифровизацията в Европа Гергана Паси.

В останалите два дискусионни панела участие ще вземат Любен Белов (LAUNCHub), Дилян Димитров (Eleven), Елена Маринова (MusalaSoft), Васил Терзиев (Telerik), Георги Кадрев (Imagga) и др.

Повече информация за събитието и програма.

 

За повече информация:
Полина Янчева
Фондация „StartUP”
0887 25 62 11

Повече за Фондация “StartUP”

“StartUP” подкрепя младите хора, които искат да превърнат идеите си в успешен бизнес. Мисията ни е да пробудим предприемаческия дух в българското общество, който да се канализира в посока създаване на иновативни компании с глобален обхват. 

Чрез поредица от събития (конференции, форуми, семинари и др.), „StartUP” се стреми да развие благоприятна екосистема за стартиращите компании в България, където младите предприемачи да срещнат бъдещи партньори, потенциални клиенти, всеотдайни ментори и надеждни инвеститори.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com