НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

„България – дестинация за кариера“ в темата на семинарната програма на форум „Кариера в България. Защо не?“

Категории: Кариера в България, Проекти | Публикувано на 2 септември 2015

kariera-logo-whiteЗа осма поредна година ще бъде организиран най-големият кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина, които искат да се реализират обратно в страната – „Кариера в България. Защо не?“.

Форумът за четвърта поредна година е под патронажа на Президента на Р България г-н Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина.  Той ще се проведе на 10 септември 2015г. в Интер Експо Център – София. „Кариера в България. Защо не?“ се организира със златното спонсорство на Каменица и безценната подкрепата на спонсорите – AIG, HP и Telus.

Извън изложбената част с над 70 топ работодатели, организаторите са подготвили специална семинарна програма на тема „България – дестинация за кариера“. Целта е да създаде платформа за споделяне на опит, контакти и идеи и да се покаже добрите примери, които да служат за информация и вдъхновение на участниците.

Семинарната програма започва с панелна дискусия на тема „Български бизнес на световно ниво“, където Васил Терзиев, съосновател на Телерик, Петър Митев, съосновател на Хаос груп, и Милен Георгиев, управител на Екстрапак, ще разкажат за достигането на глобален успех, стартирайки в България. Във втория панел „Защо един чужденец избра дестинация България?” ще се срещнете с трима чужденци, избрали България за своя кариера и живот с Хана Читбайова (Уникредит Булбанк), Томас Кренбауер (Девин) и Ноах Мааян (Mall Sofia).

Tретата част от семинарната програма ще представи кратки мотивационни презентации на тема „Дестинации с потенциал за развитие“. Лектори ще бъдат Иван Михайлов (Visteon Electronics), Кристиан Кръстев (Flying Cargo), Елица Петкова (Аглика) и Искрен Кръстев (GEM).  Специално за участниците на форума бизнес консултантът Петър Иванов ще изнесе работилница на тема „Тайните на успешното управление на виртуални екипи“.

Четвъртата доза мотивационни презентации е на тема „Дестинация за другите професии или какво да правиш в България, ако не си ИТ специалист?“, където ще чуем повече за проектите, научените уроци и успехи на Саша Безуханова (MoveBG), поетесата Благовеста Пугьова („Подарете книга“), експертите по връзки с обществеността Мария Гергова и Мила Кръстева (United Partners) и музиканта Михаил Йосифов.

Последният панел е за предприемчивите в панела „Предприемач в България. Защо не?“. Модератор на дискусията ще бъде Ивайло Христов, а за своя опит ще разкажат Свилен Рангелов (Dronamics), Иван Александров (Ebag.bg), Нели Парчик (Rebel Swim), Кристиян Михайлов (MyTeletouch) и ангел инвеститора д-р Славейко Джамбазов.

Събитието ще включва изложбена част с над 70 топ работодатели, които ще представят дейността си, както и възможностите за реализация. Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации от специалисти по човешки ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации, както и да научат за възможностите за кариера в европейските институции. По време на форума ще има и специални игри и изненади с медийните и други партньори и спонсори. След успешното приключване на форума, всички участници са добре дошли и на афтър парти от 20 часа в Culture Beat (НДК). Участието е напълно безплатно, но е с предварителна регистрация.

KBG_Lectors

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com