НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Сега е твой ред! Кандидатствай за УС или проектен мениджър в Тук-Там

Категории: Обяви за работа | Публикувано на 3 ноември 2014

TT-logo-normal-large_jpegСега е твой ред! Да бъдеш активен, отговорен и граждански ангажиран.Да създаваш, подобряваш и търсиш решения и да работиш за положителна промяна в България и по света.  Тук-Там търси българи с опит и образование в чужбина, с които заедно да вървим напред и да градим бъдещето на сдружението, което ни обединява.

Днес ти имаш възможността да бъдеш лидер на сдружението на българите с опит и образование в чужбина, които вярват в България –  „Тук-Там“ като кандидатстваш за член на Управителния Съвет или проектен ръководител за мандат от поне 1 година. Виж как да кандидатстваш и защо.

Как работи Управителният Съвет (УС) и какво прави?

Според Чл.29.(1) на Устава на сдружението, екипът на УС се състои от трима активни члена на Сдружението: Председател, заместник Председател и Секретар.

По препоръка на действащия УС, бъдещите членове на УС няма да имат оперативна роля и пряко да ръководят проектите на сдружението. Те ще са съветници и ментори на проектните ръководители, ще работят по дългосрочната стратегия на сдружението,  ще взимат решения за стартирането на нови проекти.  Ще отговарят за разпределението на бюджета и административните отношения на сдружението с институции и други заинтересовани страни.  Членовете на Управителния Съвет са длъжни поне веднъж месечно да се срещат с проектните ръководители и поне веднъж месечно помежду си.

Как работят Проектните ръководители и какво правят?

Проектните ръководители работят по определен проект/ресор на сдружението съвместно с екип, с подкрепата на супергероя и УС. Те отговарят за осъществяването на годишния план и дейностите по проекта/ресора от неговата идея до реализацията му. Проектните ръководители определят бъдещето на проекта, как той ще се развие във времето, управляват финанси, екип и процеси. Всеки проектен ръководител е длъжен да се среща веднъж месечно с Управителния съвет и  веднъж седмично със своя екип и да отделя не по-малко от 5 часа на седмица за работа по проекта.

Проектите, за които сдружението търси нови проектни мениджъри са:

Форум „Кариера в България“ –  най-големият кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина, които Тук-Там съорганизира вече 7 поредни години.

Форуми в чужбина  – кариерни форуми в Англия и Германия, които представят на българите зад граница възможностите за реализация в България

Събития на Тук-Там в България  – от нетуъркинг срещи и партита през партньорства до работилници, семинари и конференции

Посланици на Тук-Там  проект в различни европейски градове за сплотяване и ангажиране на българските общности зад граница

Управление на общността (Communitу Маnagement) – проект за популяризиране и ангажиране на членовете на сдружение „Тук- Там“

Еdu.tuk-tam.bg – проект за академично ориентиране на ученици и родители, интересуващи се от образование в чужбина

Идейник – платформа за социално предприемачество и споделяне на опита от чужбина за положителна промяна в България.

Партньорства реализация на спонсорства, финансови, бартерни и други видове партньорства с компании, институции, медии, НПО и общество.

Ако имате идея или проект,  който бихте искали да реализирате в Тук-Там съвместно с нашия опит, контакти и менторство, също може да кандидатствате за проектен мениджър.

Как се кандидатства и защо?

От 2008 г. се обединихме от общата вяра, че в България „има смисъл“. Оттогава някои от нас го доказват ежедневно „тук”, а други, които са „там” намират начини да бъдем свързани и да помагат на родината дори от разстояние. Подкрепиха ни и продължават страшно много хора.Днес, 6 години по-късно, след стотици проекти и събития, хиляди незабравими мигове заедно, продължаваме да вярваме в същото.

Позициите са неплатени, без фиксирано работно време, с мандат от поне 1 година.

Всеки кандидат трябва да подготви мотивационно писмо до 500 думи, актуална автобиография и информация за коя позиция има интерес, снимка и цитат „Кандидатствам за позиция……….. в Тук-Там, защото…………… „ до 30 думи. Кандидатурите се приемат на hey@tuk-tam.bg, със subject: “Сега е мой ред!”. Ако кандидатите имат интерес към повече от една позиция, могат да изпратят приоритетите си за пост в Сдружението в нисходящ ред. Краен срок за изпращане на кандидатурите е 23 ноември 2014г.

Общото събрание за избор на нов УС и проектни мениджъри  на сдружението ще се проведе седмица след изтичане срока за кандидатстване, т.е. на 30 ноември от 14:00 до 19:00. В случай, че не можете да присъствате лично, може да се включите по Skype или да упълномощите друг писмено да гласува вместо вас (трябва да ни уведомите за избора си на hey@tuk-tam.bg).

В седмицата 23-30 ноември настоящият УС ще проведе срещи с всички кандидати, за да им помогне да подготвят своите кандидатури спрямо изискванията на вътрешните разпоредби на Тук-Там и ще ги представи официално на страницата и социалните канали на сдружението.

С оглед плавното провеждане на ОС, молим всички членове да потвърдят своето присъствие в Doodle.

Ако имате въпроси, не се колебайте да ни пишете на hey@tuk-tam.bg! Успех на всички кандидати!

 

Коментари

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com