НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

„Рецепти за успех“ 9 със Леандър Литов

Категории: Рецепти за успех, Събития | Публикувано на 12 юли 2012

Кога: 26 юли (четвъртък), 19:00 – 21:00 ч.
Къде: СОХО, ул. Искър 4, ет. 3 🙂
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ

Деветата среща Рецепти за успех е с доцент Леандър Литов – ръководител на катедра „Атомна физика” във Физическия факултет на СУ и ръководител на българския екип в ЦЕРН. Нашият гост е един от водещите родни физици, който освен научните си занимания, отделя много време и усилия за подготовката на новите лица на науката в България и тяхното утвърждаване в страната и чужбина.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРЕДВАРИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ТУК – поради ограниченото пространство ще допуснем първите 80 потвърдили участие с име, учебно заведение, професионална сфера и въпрос към лектора

ЦЕРН
Гостът ни е ръководител на българския екип, работещ по проекти в Големия адронен колайдер в Европейския център за ядрени изследвания, Швейцария. Работата и изследванията му са свързани с изследване на теорията за Големия взрив, извършването на опити с ускорителя на частици, квантова физика, материя и антиматерия. В проекта доц. Литов работи от самото начало. На границата между Франция и Швейцария чрез Големия адронен колайдер световният научен елит търси нещо много специално – градивните елементи на Вселената. Частицата на Бог – тайнственият хигс бозон, който досега не е наблюдаван. В 27-километровия тунел на 100 метра под земята се създадат условия, подобни на тези от първата секунда след Големия взрив преди 15 милиарда години.
КРАСИВА НАУКА
Доц. Литов бе и водещ на предаването „Красива наука” по БНТ заедно с актрисата Мария Силвестър. „Красива наука” се превърна в първото българско научно ток шоу, което в продължение на 11 предавания представи някои от най-значимите и интересни световни научни открития, както и водещите съвременни български учени. Освен това вече втора година по ред гостът ни е член на журито, което излъчва победителя в състезанието „Лаборатория за слава – Новото лице на науката в България”, провеждано в рамките на Софийския фестивал на науката.
РАП И НАУЧНА ФАНТАСТИКА
Почитател е на научната фантастика, обича класическата музика, но и рапа – любим пример е авторско парче на изследовател в ЦЕРН, което привлича милиони последователи в YouTube, и е посветено на адронния колайдер. Запален спортист и почитател на Формула 1.
РЕЦЕПТИ ЗА УСПЕХ

Дискусията ще продължи един час, а преди официалния гост и докато се събираме предлагаме възможност за нетуъркинг и сладки разговори с нас – организаторите. След събитието също може да продължим дискусиите в по-неформална обстановка.

Елате да разберете повече за програмата за лидерство и принос към обществото на „Заедно в час“ и за сдружението на българите с опит и образование в чужбина „Тук-Там“.

Съвместна ни инициатива, която се състои в поредица от срещи с вдъхновяващи лектори, които ще споделят своите Рецепти за yспех, има за цел:

– да предоставим интересен гост-лектор, който ще сподели своя опит и ще отговори на въпроси от публиката;
– нетуъркинг – запознанство с хора с подобни професионални или лични интереси;
– да провокираме прогресивно мислещите млади хора, като ги информираме и ангажираме със значими за всички нас въпроси в сферата на професионалното развитие, гражданското общество и бъдещето на нашето общество и икономика.

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com