НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х
Идейник Идейник е онлайн състезание за социално предприемачество, което събира ангажирани хора да работят заедно и да търсят решения на обществено значими проблеми.

За Проекта

Идейник е онлайн състезание за социално предприемачество и начин да помогнеш на България независимо къде живееш. Идейник предоставя казуси по обществено значими теми и търси най-добрите идеи за тяхното разрешаване. Състезанието дава възможност идеите да се реализират, като свързва участниците с професионалисти от избраната сфера, за да ги напътстват в създаването на проекти.

Казусите са разделени в няколко категории: Образование, Социална сфера/Гражданско общество, Околна среда, Градска среда, Предприемачество, Култура/Изкуство, Здравеопазване, Туризъм.

Идейник е съвместен проект на Тук-Там и Обединени идеи за България.

Какво сме постигнали дотук

В първото издание на Идейник най-добре се представиха екипите БАМС, Нитро и Компас.

Екип “БАМС” постигна победата с идеята си за InTheMood – зала за културни събития и танци, която събира зрящи и незрящи и чрез универсалния език на танца улеснява интегрирането им в обществото. БАМС продължават работата по финализирането на втората си зала в центъра и търсят спонсори.

Екип “Нитро” и петимата будители от „Заедно в час” фокусираха своите усилия върху малките добрини, които правим в ежедневието си. Не след дълго „ДоброДействай” прерасна в компания с бранд Little Thanks, която насърчава доброволчеството, благотворителността и социалната ангажираност на учениците и получи външно финансиране и менторство.

Екип “Компас” търсят баланса между зеления бизнес и предприемачеството. Целта на техния проект е да стимулира устойчив начин на живот в града чрез създаване на платформа за градско градинарство в домашни условия, предназначена за хора c малко опит в тази област. Стремежът им е да събудят интереса на младите хора от големите градове към органично и качествено градско градинарство в дома и успяват със страхотната си платформа еasygrow.me.

Какво постигнахме в цифри

127 Участници
22 Събития
41 Ментори

Екип на проекта

Симона Дакова
Проектен Ръководител
В професионален план Симона Дакова работи в ИТ сферата като бизнес анализатор в българска компания. Хобито ѝ е проектът Идейник, който представлява онлайн състезание по...
Яна Христова
Маркетинг
Яна Христова пише умело, снима красноречиво, пътува надалеко, говори разпалено и гони до дупка всичко, в което наистина вярва. В имейл подписа й седи длъжността...
Искрен Лалев
Координатор
Искрен Лалев е активен Тук-Тамовец от 2014г. Чувства се страхотно сред млади, интересни и идейни българи докоснали се до живота в чужбина и завърнали се...
Христина Владкова
Координатор
Христина е родена в Плевен, но в момента е последна година студентка (Бакалавър) по Бизнес Управление в Абърдийн, Шотландия. Занимава се основно с организиране на...

Включи се

В Тук-Там работим ежедневно, за да направим България едно още по-добро място за живеене. Ако това е и твоята кауза, виж как можеш да допринесеш.
Ела в отбора!

Новини

08 сеп.
Стартира регистрацията за „ИДЕЙНИК“
С голяма радост съобщаваме, че вече можете да се регистрирате за участие в ИДЕЙНИК ...
Прочети цялата новина
02 сеп.
„Идейник“ 2.0: Посей идея, пожъни промяна
Материалът е създаден от True story и препубликуван от Тук-Там. Автор - Даниел Пенев. ...
Прочети цялата новина
31 авг.
Започва регистрацията на състезанието, което посява идеи и жъне промяна – Идейник
Материалът е създаден от uspelite.bg и препубликуван от Тук-Там Преди година стартира първото издание ...
Прочети цялата новина
17 ное.
Симона Дакова: България ми дава широко поле за изява и прекрасни условия за отдих и забавление
През последните години започнахме да приемаме за даденост, че всичко в България, което диша, ...
Прочети цялата новина
Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com