НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Приключението да учиш в чужбина – Савина Алексиева и университетът в Ротердам

Категории: Блог, Избрано в блога, Фонд за стипендии | Публикувано на 14 май 2018
Савина в Амстердам – един от градовете, които посещава по време на магистратурата си.

 

Савина е един от хората, които подкрепихме със стипендия за магистратура в чужбина. Днес тя ни разказва за приключението, в което се хвърли преди една година и какво преживя заради него. Ако и ти мечтаеш за своето ново образователно приключение, кандидатствай за стипендия от 10,000 лв до 8 юни.

Къде те отведе твоето приключение?

Моето приключение ме отведе в Ротердам, Холандия. Тук е и най-голямото пристанище в Европа /ако попитате Холандец, ще каже, че е най-голямото в света. Не е така, поне в последните 5-6 години ?/ Градът е впечатляваща комбинация от модернизъм и история, точно както университета ми – Еразъм, където уча Европейско право.

Савина, заедно със своите колеги, при избора ѝ за External Affairs Commissioner на правната асоциация към университета, която е под шапката на правната асоциация на целия Ротердам.

С кого те срещна твоето приключение?

Приключението ми ме срещна с хора от почти всички континенти. Макар и да ти се иска да контактуваш с всички, някак неусетно се отделя една група от хора, които почваш да наричаш „моята група“. Те са приятелите ти, семейството ти, изворът на смях, радост, добри планове и подкрепа. Те са твоето вкъщи, далеч от вкъщи. Те са и онова, което навярно най-много ще ти липсва. Те са голяма част от твоето приключение, така че ги подбирай със сърце и ум.

На какво те научи твоето приключение?

Моето приключение ме научи да се справям сама във всяка ситуация, при всякакви обстоятелства, по всяко време. Получих важни житейски уроци за много кратко време. Запознах се с много култури и техните ценности. Научи ме на нещата, към които аз проявих интерес и исках да се науча. Научи ме на правната тематика, заради която започна моето приключение. Научи ме, че ако искаш нещо… или трябва да се потрудиш много, или просто да попиташ.

Защо си струва да се хвърлиш в приключението и как реши да го направиш?

Струва си поради всичко изброено горе. Струва си, защото те отвежда извън зоната ти на комфорт. Това е приключение, което ти дава диплома, образование, знания, приятели, контакти, спомени за цял живот, много усмивки, смях, забавление и по нещо горчиво, за да оцениш всички тези сладки моменти.

Нима не си струва?

 

 

Знаем, че ти също имаш мечта!

Хвърли се в приключението сега

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com