НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Филип Кирилов: през София, Франция и Рюнион до село Желен

Категории: Блог, Истории | Публикувано на 27 септември 2018

Филип Кирилов израства в София, учи в елитното 133-о училище и завършва Френската гимназия. Увлича се от биологията и заминава да учи в най-големия изследователски център по естествени науки във Франция – университета “Пол Сабатие” в Тулуза. Самият той никога да не е искал да емигрира, но го прави по настояване на майка си.

Във Франция учи обща биология, но бързо решава, че това не е за него. След това избира да заживее на френския остров Рюнион – райско кътче между Австралия и Мадагаскар. Там кара една година, след което решава, че и това не е за него, заради конкуренцията между хората, в която той не вярва. Така намира и кътчето на острова, от което се запалва по пермакултура или приложната наука за направа на местообитания за хора и земеделски системи, наподобяващи максимално естествените.

След пет години, Филип се прибира у дома, след като майка му предлага да развива пермакултурата и у нас. Още докато е на няколко хиляди километра от дома, новината за смъртта на баба му извиква у Филип детските спомени за магичните лета в Желен. Той си спомня и думите й:

„Един ден ти ще живееш тук и ще работиш градините.“

Повече за Филип и Тринога можете да научите от страхотната статия на Клуб Z.

Ето цялото видео от интервюто на Петя Кертикова за “Завърналите се”:

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com