НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Конференция „Идеите – това сме ние“

Категории: Външни събития, Събития | Публикувано на 26 май 2012

Обединени идеи за България (ОИБ) ви канят да се включите в конференцията под наслов „Идеите – това сме ние“, която ще събере над 150 български студенти от страната и чужбина. Събитието ще се проведе между 3 и 6 септември и ще даде възможност на участниците в него да обсъдят ключови въпроси в проблемните сфери на настоящата българска реалност, заседавайки в залите на столичен университет.

Чрез формиране на различни комисии – на здравеопазването, икономиката, културата, науката, образованието, спорта, околната среда, регионалното развитие, труда и социалната политика, участниците ще могат да споделят идеите си и да обсъдят потенциални решения на засегнатите теми. Задачата на всяка комисия ще бъде изготвянето на конкретен граждански проект, който в последствие ще съде осъществен с помощта на ОИБ. Конференцията, както и последвалата работа по проектите, ще бъдат наблюдавани и отразявани от специален журналистически екип, позициите в който също са отворени за кандидатстване.

Важна роля във всяка комисия ще имат и гост-лекторите. Доказали се експерти във всяка от областите ще допринесат с информация за дискутираните въпроси, ще споделят собствения си опит и ще напътстват участниците в техните идеи за проекти. Предстои обявяването на всички гост-лектори на сайта на организацията, като някои от имената на съгласилите се да участват са Йордан Матеев (главен редактор на Forbes), Яна Бюрер-Тавание (номинирана за един от 50те човека, които ще променят света, списание Wired), Андрей Любенов (главен редактор на investor.bg) и Атанас Щерев.

Кандидатстването за позициите на участник, председател на комисия и журналист вече е отворено и се осъществява чрез електронна бланка. Избраните студенти ще имат възможността да се свържат с други hмлади българи, споделящи идеите и желанието им за промяна, да се запознаят лично с професионалисти в интересуващата ги област и да прекарат няколко незабравими дни, наслаждаващи се (освен на заседанията) и на социалната и вечерна програма. За най-активните участници във всяка комисия ще има и евентуални предложения за стаж от наблюдаващите партньорски фирми и организации!

Повече информация можете да намерите на www.oib.bg/conference, както и на facebook страницата на ОИБ, където редовно се публикуват новини около „Идеите – това сме ние“ и всички други проекти и инициативи на организацията.

Обединени идеи за България (ОИБ) е неправителствена организация, съставена предимно от български младежи, които заедно формират мрежа от студенти в над 10 държави. Дейността на организацията е свързана със създаването и реализирането на различни граждански проекти. Сред основните цели се подреждат повишаване на активността и инциативността у младите хора, анализ на актуални проблеми и търсене на техните реалистични решения, създаване на контакти и сътрудничество с други институции и организации.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com