НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Проект О-о!: О.В.Ч.А. Купел

Категории: Блог, Външни събития | Публикувано на 19 юни 2012

Проектът О-о! за втори път ще превземе празен недвижим имот. Този път артисти от различни дисциплини ще се настанят в четири апартамента в новопостроена сграда в Овча Купел, за да експериментират заедно в името на общите си ценности и съвременната българска култура.

Отворени Врати на Четири Апартамента 

Кога: 21 и 23 юни от 19.00 ч. 22 юни – отворена дискусия от 19.30 ч.

Къде: София, кв. Овча Купел, на ул. „Любляна“ №19

В четвъртък 21.06 и събота 23.06

от 19.00 до 21.00 ч. ще можете да “участвате” в резултата от съвместната работа на 7 български артисти от различни сфери

В петък 22.06

от 19.30 ч. ще се радваме да се присъедините към открита дискусия

О.В.Ч.А. – “Отворени Врати на Четири Апартамента” и събира Анна Данкова (режисьор), Венета Христова (танцьор), Георги Петков-Джобния (керамик), Калина Терзиева (сценограф), Полина Стоянова (аниматор), Станимир Генов (живописец), Янко Велков-Янеца (актьор и режисьор).

В четвъртък – 21.06 и събота – 23.06, събитието ще е отворено за изследване от любопитните и способни да търсят съвременна и провокативна културна среда извън центъра на столицата – в периферията на града и в периферията на очакваното – в квартал Овча Купел, на ул. Любляна №19. Теми на проекта О.В.Ч.А. са цикличността и повтаряемостта. Проектът експериментира с нова за инициативата групова динамика, с размяна на дисциплини и реализизране на нов опит в чужди сфери. Очаква се създаване на взаимодействие, което е непредвидено, непосредствено и откровено.

Петък ще е ден за отворена дискусия относно процеса на изграждане и съвместна работа по обща тема от страна на различно ориентирани и професионално реализирани артисти. Ще споделим практическия си опит: през какви ситуации сме преминали, до какви изводи сме достигнали, до какво развитие и резултат са довели.

Какво е О-о!

O-o! e инициатива от нов тип – създава благоприятна среда за израстване на креативно и критично мислещо общество. Проектът е допирна точка между потребности на млади артисти и възможността за заявяване на гражданска позиция. Стимулира диалог за социална промяна и цели изграждане на общности. О-о! има проста концепция: хора с идеи имат нужда от пространства за изразяването им; хора с пространства имат нужда от идеи за тяхното „оживяване“ и пълноценно ползване.О-о! предоставя „площ“, необременена от съдържание и принадлежност. Отразява артистична интерпретация на живота днес.

Как и колко често ще се случва О-о!

Характерът на проекта е в честата промяна на локациите и темите, с които работи – това, което ще видите, е „един път“. Смяната на терена и регулярността на събитията отразява динамиката на новосъздадената среда. Проектът е средство за спонтанно изразяване и игра, в контекста на апатия и компромиси. Местата, в които се случва О-о! са видими не само за определен кръг от хора, а и за случайните минувачи. „Празните“ нечии пространства, които ежедневно подминаваме в различни части на града, могат да се превърнат в иновативна инфрастурктура.

Кой стои зад О-о!

Проектът е съвместна инициатива на Калина Терзиева, сдружение „Фабрика за идеи“ и агенция за недвижими имоти „Явлена“ и въвлича различни инициативи, артисти и организации, активни в сферата на съвременната българска култура.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com