НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Тук-Там ще има нов „Супер герой”

Категории: Блог | Публикувано на 28 юни 2013

През февруари 2012 г. сдружение Тук-Там за първи път назначи човек на пълен работен ден на позиция Супер герой. Това бях аз. Оттогава мина близо година и половина, организацията порастна. През есента се включих и в Управителния съвет на сдружението, но продължих да координирам оперативните задачи в сдружението на половин работен ден (бюджетът ни започна да намалява). Сега обаче е време за промяна.

Официално основната отговорност на Супер героя на Тук-Там е да координира проектите на  сдружението. Именно затова ролята на Супер героя е ключова за ежедневната работа на сдружението и доброто представяне на организацията. Той трябва да отговаря за позицията на Сдружението пред неговите членове и партнъори. Отговаря за доброто функциониране на Сдружението, неговите проекти и събития или иначе казано – да помага на доброволците ръководители на екипи и техните членове да си вършат добре работата. Той трябва да е и двигател за нови инициативи и проекти, както и да подпомага и дейността на УС в техните ресори – финанси, членове и партньорства. Опитът показа, че трудно от един човек може да се очакват чудеса, но пък без него ни е доста трудно да се развиваме.

Както разбирате, още по-трудно начинание е съвместяването на двете длъжности, поради което още от самото начало самият аз бях заявил на Общото събрание, че постепенно ще се оттеглям от текущата работа в сдружението и се надявахме до юни тази година този преход да завърши. Съдбата реши да ми предостави едно ново предизвикателство, за което скоро ще мога да разкажа, но това ускори малко процеса.

И така от началото на месец юли ще можем да ви представим нашия нов супергерой! Ние от Управителния Съвет сме изключително щастливи, че намерихме човек, който да отговаря на всичките ни изисквания. Избрахме го без особено колебание, заради големия принос към развитието на проектите ни и доказаните си качества. Без гласуване, ей така за 15 минути, някои биха казали дори „непрозрачно”. Трябваше да решим дали да направим открит конкурс (примерно на форум Кариера в България. Защо не?, както при моя избор). Това значеше няколко месеца позицията да остане свободна. Вместо това решихме да заложим на вътрешен човек. (fyi, контактите или т.нар. „нетуъркинг“ (≠ шуробаджанащина) помагат изключително много при намирането на работа навсякъде по света. Процентът в различните сфери и държави е различен, но със сигурност поне половината от работните места не само се запълват чрез препоръки или контакти, но и изобщо не биват обявявани в кариерните сайтове.)

За щастие развитието на сдружението позволи да има човек, който да има достатъчно опит в организацията – като фен, член, участник в различни екипи, а за кратко и ръководител на един от тях. Този човек премина през всички етапи на развитие на организацията и това беше логична следваща стъпка. Този човек познава добре екипите, познава работата на организацията, партньорите и членовете и много по-лесно ще навлезе в дейността му. Освен това има необходимия професионален и академичен „бекграунд„, за да се справи.

Надяваме се, че това решение ще бъде прието от членовете и приятелите на Тук-Там. Следващото Общо събрание на сдружението ще бъде през есента на тази година. Мандатът на настоящия Управителен съвет официално е 3 години (справка: Устав и вътрешни правила на Тук-Там), но на предишните избори ние заявихме, че ще поискаме нови избори, за да има приемственост след 1 година. Надявам се, че ще изберем добър УС наесен, а и че ще потвърдим, че изборът ни на нов „Супер герой” е правилен. Ако сме събудили любопитството ви, ще трябва да изчакате до 1 юли, за да научите повече за новото лице на Тук-Там.

С уважение,
Бойко Благоев
Председател на УС на Тук-Там
Олга Василевска
Член на УС на Тук-Там
Калоян Капралов
Член на УС на Тук-Там

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com