НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Професионална ориентация за младежи по пътя им напред

Категории: ЕДУ Тук-Там | Публикувано на 2 ноември 2012

Официалният старт на проекта за академично и професионално ориентиране – MyWay.BG се проведе в Деня на Народните будители, 1 ноември 2012 г. В концертната зала на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ се събраха над 200 представители на компании, неправителствени организации, студенти и ученици, за да чуят повече за инциативата и да поздравят организаторите.

Уеб платофрмата MyWay.BG (моят път) е съвместна инициатива на сдружение Тук-Там и  Pathways център за образование и предприемачество. MyWay.BG цели да мотивира, информира и насочва младите българи при избора и подготовката им за висше образование и кариера.
Олга Василевска и Ангел Келчев, проектни мениджъри на MyWay.BG, разказаха как преди почти година се зародила идеята на проекта. MyWay бързо привлече към себе си 20 доброволци, които активно участват в неговата реализация. Вярваме, че за даза да могат младите хора да развиват потенциала си, следва да имат позитивен пример и централизиран ресурс за взимане на важните решения в живота си.
В официалното откриване участваха учениците Алекс Недев и Джулия Стоянова, които споделиха предизвикателствата, които те срещат при избора на образование и професия.  Зам. директорът на Националното музикално училище г-жа Столина Добрева сподели гледната точка на учителите, а Росен Иванов (съдружник в Entrea Capital) представи позицията на бизнеса и неговата подкрепа за развитието на младите хора в България.
Проектът MyWay.BG е отворен за партньорства и сътрудничество с всички, които имат желание да подкрепят каузата.
Сайтът ще ви срещне с успели и вдъхновяващи българи от различни професионални категории, които с радост споделят научени уроци от своя път. Освен интерактивни видео интервюта и контакт с успешни българи, MyWay.BG предоставя полезна информация за висше образование и работа, стажантски програми, профили на избрани компании и университети и други услуги, насочени към по-информиран и осъзнат избор на образование и кариера.
Екипът на MyWay.BG обеща още повече интересни и полезни материали на сайта в следващите седмици.

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com