НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Стартира интензивната работа по проекта MyWay

Категории: Блог | Публикувано на 21 юни 2012

Проектът MyWay цели да мотивира, информира, вдъхновява и насочва млади българи при избора и подготовката за професия и висше образование. Вече повече от месец работим по заснемането на менторите, които екипа ни грижливо подбра. Денят за снимки е четвъртък, а видеата са дело на Алекс Стоянов – режисьор и оператор. За месец заснехме 17 ментора от 9 професионални категории.

Доста в проекта са заснети Атанас Панов (архитектура), Христо Тeнчев (предприемачество), Надя Терзиева (библиотеки), Ставри Калинов (изкуство), Боян Бенев (предприемачество), Дарина Пенева (консултански услуги) , Георги Георгиев (реклама), Максим Гурувиц (финансови услуги), Боряна Зафирова (дизайн), Александър Китов (предприемачество), Величко Величков (дизайн), Георги Вуков (финансови услуги); Надя2 и Иво (туризъм и хотелиерство), Свилен и Елисавета (хранителна индустрия).

Идеята е да срещнем младите хора у нас с българи, успели в различни академични и професионални сфери, посредством кратки видео интервюта в интерактивна уеб платформа и да предложим услуги, свързани с избор на и подготовка за висше образование и кариера.

Срещите с менторите и разказите за пътя им са вдъхновяващи! Срещите ни с екипа –  всеки път все по-зареждащи. Всички сме изпълнени с ентусиазъм, защото работим за кауза, в която вярваме и правим нещата, които обичаме! В момента за проекта ни работят 17 човека, разпределени в шест екипа: екип за връзка с ментори, планиране и организация на интервюта; екип за заснемане на видеа; екип за разширение на базата данни от академични институции; екип за развитие и разширение на базата данни от стажове и други възможности за кариерно развитие; екип за разработка на съдържанието на сайта; PR, маркетинг, популяризиране на проекта.

Какво предстои?

Продължаваме заснемането на ментори, контакти с организации и медии, както и създаването на уеб дестинацията www.myway.bg. За да реализираме по най-добрия начин всички чудни неща, които сме намислили, ни трябва „здрав гръб“, хора, които вярват в нас и нашата кауза и разбира се, финанси! Затова Тук-Там подкрепя ентусиазма на проекта със закупуване на нужната техника за видео интервютата, като организира fundraising събитие на 14 юли в рамките на Рециклатор.

Call to action

Ако и ти вярваш в каузата ни, ето как можеш тръгнеш по пътя на MyWay:

 • Разкажи за МyWay на приятелите и колегите си
 • Стани част от нашия звезден екип
 • Стани партньор по проекта
 • Стани спонсор
 • Харесай страницата ни във Facebook и изпрати покана на приятели;
 • Дай предложения за ментор – форма за препоръка

Очакваме мнения, препоръки и идеи на contact@myway.bg

Коментари

 1. Здравейте, MyWay.

  Супердобра инициатива! Завършил съм икономика в чужбина – CERGE-EI в Прага. В момента съм в България и преподавам в УНСС. Бих искал да помогна на младите хора да се ориентират в предимствата и недостатъците на това да учиш в чужбина (и да се върнеш в България;-) Ако решите да ме използвате, съм на разположение.

  Успех на проекта,
  Петър

 2. Мария

  Здравейте, MyWay

  Идеята на проекта е страхотна! Искам да попитам дали имате нужда от доброволци и за какви дейности/работа/задачи? Ще се радвам, ако мога да помогна по някакъв начин 🙂

  Усмихнат ден,
  Мария

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com