НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Официално представяне на MyWay

Категории: Блог, Събития | Публикувано на 19 октомври 2012

Имаме удоволствието да ви поканим на церемония по откриването на проекта ни MyWay – интерактивен уебпортал за академично и професионално ориентиране, който разработваме съвместно с Pathways. По-долу можете да видите официалната покана и представяне на проекта. Моля, потвърдете присъствие на откриващото събитие до 29.10.2012 на contact@myway.bg или 0899777555!

Ето я и официалната поканата за откриването, което ще се състои от 19:00 в Деня на народните будители, 1 ноември в Националното музикално училище „Любомир Пипков“, ул. „Оборище“ 17, град София:
Представянето на проекта можете да разгледате по-долу:
Да откриеш своя път е трудна задача за всеки, да не говорим за тези, които тепърва трябва да вземат решение за образованието си и за това с какво искат да се занимават. Често се случва да започнеш да учиш нещо и, след като си пропилял предостатъчно време в зубрене на излишна за теб информация, да осъзнаеш, че това не е за теб. Разбира се, ако искаш, можеш да се справиш с материала, но това не те удовлетворява. Ти имаш нужда от нещо друго. Нужно е да откриеш точно това, което те удовлетворява.
Такава е и историята на Елена Георгиева, сътрудник на проекта My Way. Тя отделя много години от живота си в изучаване на икономика, но в един момент разбира, че това не е за нея.
Преди години ѝ казали, че ще стане учителка и тя се разплакала. А сега приема темата за образованието много лично. Самата Елена смята, че е от хората, които ще търсят пътя си цял живот. Тя вярва, че  този проект е „нещото за нея” и се надява, че заедно с колегите си ще успеят да бъдат полезни. „Да променим живота на поне един човек ще е достатъчно.”
Какво всъщност представлява проектът?
На сайта www.myway.bg ще бъдат публикувани статии за кандидатстването в различните университети, съвети за професионална ориентация, писане на СV и мотивационно писмо, а акцентът ще бъдат клипчета с интервюта на ментори. Менторите са хора с вдъхновяващи истории  и лични  качества от различни области, които разказват пред камерите на проекта за своя професионален път.
Условие за избора на ментор е одобрението от всички членове на екипа, а предложения могат да се дават и на сайта. Досега са снимани над 30 човека, сред които Маги Малеева и Калин Врачански; скулпторът Ставри Калинов; Тони Попмарков – акушер-гинеколог с редица награди от конкурси по оперно пеене; а малко преди срещата ни с Елена на дискусионния форум “Идеите – това сме ние”, тя проведе изключително емоционално интервю с Нешка Робева. Елена беше впечатлена от начина, по който Робева говори и от това, че не просто тренира, а и възпитава хората, с които работи.
В бъдеще „My way” ще помага на всички, които си търсят стажантски позиции като насърчава и менторите да откриват стажантски места. Ще се провеждат и открити лекции на менторите, където всеки ще може да зададе въпросите, които го вълнуват.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com