Среща с LAUNCHub

Категории: Блог, Събития | Публикувано на 7 юни 2012

Както ви обещахме, следващата седмица организираме среща с LAUNCHub, за да научите как може да получите финансиране до 30 000 Евро за своята идея и екип и участие в менторската програма на фонда.

Кога: 12 юни 19:00-20:00
Къде: Бар 365 (на ъгъла на ул. Оборище и бул. Васил Левски)
Как: потвърдете участието си във Facebook

Подобно на Eleven, с които вече ви срещнахме, LAUNCHub работи по финансовия инструмент „Entrepreneurship Acceleration and Seed“ на европейския фонд JEREMIE и през следващите 4 години ще инвестира 9 млн. Евро в около 100 стартиращи компании.

Фондът LAUNCHub планира да инвестира по-голямата част от тези 9 милиона Евро в екипи или вече стартирали компании с по-напредали проекти. Кандидатсването за първоначалното финансиране от 30 000 Евро за Акселераторската програма е само първото ниво, което дадена компания трябва да премине, за да получи последващо SEED финансиране (до 200 000 Евро). Компаниите, в които LAUNCHub ще инвестира могат да разчитат и на контакт с външни инвеститори, което е самата идея на т.нар. “хъб” – обединяващо звено или точка за свързване.

Освен инвестиции фондът LAUNCHub ще осигурява на екипите и менторска програма, чрез която стартиращите предприемачи да развият идеите си по-бързо, с помощта на професионални съвети и напътствия от над 200 ментора от България и около 1200 от чужбина. LAUNCHub е привлякъл като партньори един от най-успешните акселератори в Европа, -Seedcamp, както и Института за предприемачи на Сиско в България. Фондът партнира и с други организации за подкрепа на предприемаческата екосистема в региона, като например споделеното работно пространство betahaus и студентската организация Start it Smart. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на Mozilla Web FWD и DreamIt Ventures.

Първото кандидатстване за т.н. Акселераторка програма започва през юни тази годин, с цел първите реални инвестиции в новите компании да бъдат извършени през септември, когато ще започне и самата програма с гъвкава продължителност средно между 9 и 12 месеца. Такъв тип прозорци за кандидатстване ще бъдат отваряни три пъти годишно.

Идеалните кандидати за програмата на LAUNCHub се очаква да бъдат отдадени екипи от предприемачи, разработващи идея с потенциал за развитие и способни или да представят наличие на прототип, или да дефинират предлагания продукт или услуга. Екипът на LAUNCHub окуражава всякакви идеи, които биха “разтърсили” досега установените модели на работа в сфери като образование, здравеопазване, развлекателна индустрия, финанси и други. От своя страна фондът предлага отворена врата или т.н. hub към ментори, бизнес мрежа и екпертиза, както и индивидуален подход към всеки екип. Поради предприемаческия и ICT профила на самия екип зад LAUCNHub, фондът предлага и експертна подкрепа, която е по-скоро изразена в съвети и напътствия, вместо директна намеса в дадения бизнес.

LAUNCHub се ръководи от един от най-успешните ИТ предприемачи у нас, съосновател на Нет Инфо, Любен Белов и от Тодор Брешков, съосновател и член на Борда на Директорите на BREF, най-големия фонд за недвижимо имущество, листнат на българската фондова борса. На сайта на LAUNCHub можете да получите повече информация и отговори на често задаваните въпроси.

Коментари

    Коментари

    Tuk-Tam Copyright 2019. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com