НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

С евродепутата Андрей Ковачев се срещна групата ни в Маастрихт

Категории: Блог, Посланици, Проекти | Публикувано на 10 юни 2013

TT-logo-normal-large

Посланиците ни в Маастрихт организираха среща за групата ни там с Андрей Ковачев, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в ЕП. Основни теми на разговора с българските студенти бяха парламентарната дейност на българския евродепутат, перспективите за кариерно развитие пред абсолвентите, активното участие на младите хора в обществения живот, както и бъдещето развитие на ЕС.

Д-р Ковачев запозна присъстващите с актуалните въпроси в комисиите по външна политика и регионално развитие като политиките по разширяване и добросъседство на ЕС, и бъдещата многогодишна финансова рамка на Евросъюза за периода 2014-2020.

tt_kovachev

По желание на българските студенти, г-н Ковачев разказа за личния си професионален опит в частния сектор и в областта на политиката. Той окуражи младежите да кандидатстват за стажове в международни институции или частни компании още по време на следването си, което ще им помогне в професионалната реализация след завършването на университет. Българският евродепутат представи перспективите за развитието на европейския проект като федерация, предстоящите избори за Европейски парламент през 2014 и желанието на европейските партии предварително да номинират кандидати за председател на Европейската комисия и Европейския съвет, които да се явят на европейските избори.

Бяха обсъдени също така проблемите с ниската избирателна активност сред младежите в България, дължащи се на незаинтересованост, както и липсата на визия и идеи за младите хора от политиците. В тази връзка беше спомената важността от въвеждането на гражданското образование в училищата, с цел информираност на подрастващите за правата и задълженията им като европейски граждани, историята и функционирането на ЕС.

Групата на ЕНП е най-голямата политическа група в Европейския парламент с 270 депутати.  Д-р Андрей Ковачев е ръководител на Българската делегация в Групата на ЕНП, зам.-председател на Комисията по външни работи, член на Подкомисията по сигурност и отбрана, заместник-член на Комисията по регионално развитие, член на Делегацията за връзки със САЩ, заместник-член на Делегацията за връзки със страните от Югоизточна Азия и Асоциацията на народите от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com