НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Лена Бориславова: Тук младите могат да се учат много по-бързо

Категории: Блог, Успешни кариери | Публикувано на 14 юни 2018

Лена Бориславова е една от трите българки, която влезе в тазгодишното европейско издание на класацията „30 под 30“ на списание Forbes. Въпреки, че никой не е очаквал да завърши Харвард или друг университет от ранга, Лена успява да спечели финансиране от училището по право, от българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт и дори от сегашния си работодател – адвокатската кантора „Георгиев, Тодоров и Ко“. Кантората подкрепя безвъзмездно и Тук-Там предоставяйки ни най-различни правни консултации – благодарим от сърце!

Лена завършва първа по успех Софийски университет „Св. Климент Охридски“ през 2014 г. През следващата година става стипендиант на фондация Фулбрайт България и е приета в магистърската програма (LL.M.) по право на най-престижния университет в света – Harvard Law School, САЩ. В Харвард Лена специализира в областта на сливания и придобивания, търговски сделки и преговори, данъчно и международно финансово право и инвестиции. Преминава курс и по международен търговски арбитраж. В три поредни години през 2012, 2013 и 2014 г. участва в отбора на Софийски Университет за най-голямото състезание по международно публично право в света Phillip C. Jessup Moot Court Competition, провеждащо се по правилата на Съда на ООН във Вашингтон, САЩ всяка година. Лена практикува в областта на дружествено, договорно и конкурентно право. Тя има дългогодишен опит в съпровождане на чуждестранни инвестиции в България, като съветва нашите международни и местни клиенти как да спазват приложимото законодателство, регулиращо различните сфери на тяхната дейност.

„В България отговорностите са по-големи. Тук аз се сблъсквам с много повече казуси и взимам важни решения в сравнение с моите колеги в САЩ. Тук младите могат да се учат много по-бързо. Нека се вкопчат в сферата, в която искат да се развиват и да не се отказват дори и ако някой им каже, че няма да успеят!“, казва Лена.

Вижте цялото интервю на Петя Кертикова от “Завърналите се” тук:

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com