НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Блог на Жюстин Томс: Кариера в България

Категории: Кариера в България, Отразяване в медии | Публикувано на 23 декември 2008

Медиите за Тук-Там

Блог на Жюстин Томс „Кариера в България“ (23 декември, 2008)
Автор: Жюстин Томс

„Днес се проведе форумът Кариера в България. Защо не? Присъствах на част от лекциите и ми се иска да споделя впечатленията си. на първо място бях много изненадана от интереса – залата беше претъпкана, отвън и по коридорите щъкаха оживено много хора, все млади и ентусиазирани.

От моя гледна точка семинарната част бе някак суха, но хората слушаха с интерес, нямаше много време за въпроси, предполагам дискусия е имало в края ако всичко това бяха наистина млади хора, учещи в чужбина и искащи да се върнат в България – wow! какво по-хубаво от това!За жалост не знам колко България е атрактивна, с цитираните от Пламен Цеков средни заплати в ИТ сектора от около 1000 лв (при средни за страната около 500).

Шефът на Явлена разказа за развитието на пазара на недвижими имоти и сподели, че за да се работи в този бизнес няма нужда от образование, а от “блясък в очите”. Интересни данни представи той…Всички лектори неизбежно споменаваха и кризата, но се опитваха да са оптимисти с това, че все пак на криза сме свикнали и че няма да е толкова сериозна у нас

После, по време на моите 10-тина минути изказване споменах, че онлайн медиите и Интернет са добро място за работа, че има вече добре оформени медийни групи, но винаги има място за още и различно съдържание и онлайн проекти; моето виждане е, че за разлика от като цяло бизнеса у нас онлайн бизнеса е доста по “на чисто”, по-честен и благоприятен, с което, поне според мен е и по-атрактивен.

Също си мисля, че онлайн дава безкрайно много възможности на младите хора и да се учат, да намират информация, да се развиват, но и да покажат себе си, своя професионализъм или лична гледна точка в своя блог, например, или чрез социалните мрежи, с което да бъдат забелязани.

Работата онлайн дава възможност да се работи от дома и познавам няколко души, чужденци, които са избрали да живеят в България, защото тук им харесва, а да работят онлайн за другаде, съответно да изкарват от там пари, но физически да са тук. Поне според мен няма значение къде живееш и работиш, стига да се чувстваш добре и щастлив. Пожелавам го на всички, които бяха днес на Кариера в България, без значение къде ще правят своята кариера :)“

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com