НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

„Кариера в България. Защо не?“

Категории: Блог, Кариера в България, Проекти | Публикувано на 7 януари 2016

Кариерният форум „Кариера в България. Защо не?“ събира на едно място българи учили и работили в чужбина с цел да се срещнат с водещи фирми в България, да разберат повече за възможностите за реализация тук, както и да се запознаят с много други българи като тях – учили и работили навън, искащи да намерят най-доброто място за реализация.

В стремежа си да направим това събитие всяка година по различен начин, неговото девето издание ще се проведе  на 9 септември 2016, програмата ще бъде още по-вдъхновяваща, а за компаниите и кандидатите ще бъдат създадени нови много интересни начини за ползотворен контакт.

Дори да не сте в България на 9-и септември, може да се регистрирате и вашата автобиография може да достигне до водещите работодатели в страната. Ако пък в момента не търсите работата, със сигурност ще си харесате някоя дискусия от богатата ни конферентна програма.

Това, което няма да променяме, е целта на форума, а именно – успешната професионална реализация в родината на все повече българи с образование и опит от чужбина. Това не е просто кариерен форум, а събитие, което има силно социално и обществено значение и през годините е доказало, че може да променя съдби.

Ние – Сдружение „Тук-Там” и Back2BG.com, стартирахме инициативата „Кариера в България. Защо не?“ през месец септември 2008 година. Целта на инициативата е да запознае българите, следващи или завършили в чужбина, с възможностите за кариерно развитие в България. Направихме това с надеждата, че все повече млади българи ще избират България за своята професионална реализация и все по-голяма част от бизнеса ще оценява качествата и уменията им.

Вярваме, че директният контакт е най-важен при събиране на информация за кариерни перспективи и при търсене на работа. Затова организираме събития, на кито се сорещат работодатели в България и българи, които живеят или дълго време са живели в чужбина.

Коментари

  1. Имам четири внука. И четиримата са извън България. Най големият завърши Ню Йоркския университет -бакалавър и университета Мак Гил – Мон реал – Магистър, със съответно стипендии от САЩ и Канада. Остана на работа в Канада с начална заплата от 20 долара на час. Днес след пет години работа зъплатата му стана 30 долара на час. Обича България и се връща за един месец всяка година. Най голямата внучка е в Шотландия- Глазгоу. Възпитаник на НАТФИЗ- не смята да се връща. Следващата внучка е в Лондон. Завърши академия Минерва в Холандия. И последна най малкия внук давърши това лято финанси в гр. Бреда- Холандия, но не желае да търси работа в България и замина за Холандия.. Сметам че писането за завръщане в България е нераалистично.

  2. tuktam

    Здравейте,
    радваме се, че внуците ви се чувстват добре в чужбина. Разбира се, че възможности има навсякъде и всеки избира мястото, където за него е най-добре. Има обаче много хора, които се интересуват от завръщане и не малко компании, които предлагат интересни позиции за тях. Нашата цел е тези хора да получат нужната информация, за да вземат най-правилното според тях решение за това къде да бъдат. Със сигурност писането за завръщане не е нереалистично, тъй като все повече българи се връщат и форума расте всяка година и от страна на компаниите и от страна на посетителите. Интерес има 🙂

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com