НОВО!
Гид към България - най-обстоен Гид към живота в България. Разгледайте сега, от Тук или Там.
Х

Kариера в България – мисията възможна!

Категории: Блог, Кариера в България | Публикувано на 2 септември 2014

karieravbulgariaСедмото поредно издание на форума „Кариера в България. Защо не?“ цели да покаже, че и в България има добри възможностите за лична и  професионална реализация. То ще се проведе на 10 септември 2014 г. в Интер Експо Център, София.

Събитието и тази година е под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина. Извън изложбената част с над 70 компании, форумът ще бъде и платформа за споделяне на опит, знания и идеи за реализация обратно у дома и използване на наученото в чужбина за положителна промяна в България.

Първата панелна дискусия от семинарната програма ще бъде на тема “Секторите на следващите 7 години ”, на която модератор ще бъде журналистът Велиана Кашева от БНТ. В дискусията ще се включат Петър Иванов (Microsoft), Георги Атанасов (Фесто Производство), Илина Лилова (Фикосота Синтез) и Стефан Китанов (София Филм Фест).

Във втория панел на форума участват лектори чужденци, избрали да работят на българския пазар. Темата е „Вирее ли чуждият бизнес в България“, а по нея ще споделят впечатления Ruediger Hoeben-Stoermer от Lufthansa Technik, Juan Carlos Peralejo oт Nestle и други.

Събитието ще представи и експертно “Кафе на секторите”, в което са поканени 14 лектора от 7 различни сектора. Всеки от тях в неформална среда ще посъветва кандидатите решили да се развиват в  сферите на Зелен бизнес, ИТ, Маркетинг и реклама, НПО и гражданско общество, Право, Публичен сектор и Финанси.

Като част от програмата ще вдъхновяват няколко 12-минутни презентации на тема “Другите професии или какво да правиш в България, ако не си ИТ специалист ”. Всеки от лекторите ще сподели своя опит и научени уроци за успешна реализация в родината и своите причини да бъде тук. Сред говорителите са Магърдич Халваджиян (продуцент), Христо Станкушев (архитект), Яни Драгов (био храни), Десислава Панчева (изкуство) и Иво Петров (медицина).

Финалната дискусия ще представи млади и успешни българи, които вече са избрали кариера и живот в България след прибиваване в Азия, Европа и Америка. В интерактивна дискусия с въпроси и отговори ще чуете Бойко Благоев от Инфо бюрото на ЕП, Траян Траянов от Заедно в час и други.

За предприемчивите – тези, които искат да стартират бизнес в родината ще има и специална стартъп арена с водещи предприемачески организации в България като Start It Smart, Entrepreneur.bg, ABLE, StartUp, както и фондовете eleven и Lauchub.

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации.  По време на форума кандидатите ще участват и в интерактивна работилница „Има хляб в теб!“ на Мрежа Хлебни къщи, ще се запознаят с MoveBG – платформа за дебат и общо действие, както и независимия проект Like.Bulgaria.

След успешното приключване на програмата, участниците във форума ще могат да се позабавляват и да срещнат нови приятели на афтър парти от 20:30 в Culture Beat (НДК).
Всички участници във форума са поканени и на специален импро театър „Импровизации Свободен Кариерен Стил“ в Славянска Беседа на 8 септември от 20 часа, благодарение на актьорите от ШизиПро.

 

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com