НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Кариера в България – мисията възможна!

Категории: Кариера в България, Отразяване в медии | Публикувано на 5 септември 2017

Автор на статията е БНТ.

В България има страхотни възможности да се гради кариера. Доказателство за това е форумът „Кариерa в България. Защо не?“. Днешното юбилейното издание е за българи с опит и образование в чужбина, които искат да се реализират у нас. Те се срещнаха с над 100 бизнес представители на най-изявените компании у нас. Събитието е под патронажа на Европейския парламент.

Всеки, завършил в чужбина, може да си намери работа в България в рамките на месец, смятат вече издигнали се в кариерата млади българи. Опитът в чужбина се цени много, но там не се пробива лесно, защото конкуренцията е много по-голяма. Затова по-лесният начин е да се върнеш у нас, а това вече е тенденция, убедени са организаторите на Организаторите на форума „Кариера в България, защо не?“. Все повече висококвалифицирани българи, получили образование в чужбина, търсят възможности за реализация тук. Най-много завърнали се идват от Англия и Германия.

Лилия Костова: „Завърших магистратура преди 6 месеца и тя беше в три държави, Англия, Норвегия и Германия, в момента ми предстои да си намеря работа.“

Инициативата „Кариера в България. Защо не?“ започва през 2008 година и е по идея на сдружение „Тук-там“. Тази година те връчиха и 4 престижни стипендии за образование в чужбина. Една от спечелилите е Лилия Чобанова. Завършила е „Бизнес администрация“ в Благоевград, а сега продължава образованието си в БАБСЪН колидж в Бостън, със специалност финансии. Условието е след това да приложи наученото у нас.

Лилия Чобанова: „Това е едно от основните изисквания на фондацията, тя да спонсорира млади българи, които да натрупат важни знания и ценен опит в чужбина, които после да използват в своята кариера в България и по този начин да подпомогнат страната.“

По време на миналогодишния форум за кариерно развитие 70% от участниците са намерили подходящ работодател, а 94% от работодателите са намерили хора, които биха назначили на работа.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com