НОВО!
Кандидатствай за Фонд за стипендии на Тук-Там и спечели 10, 000 лева. Научи повече сега.
Х

Задава се седмото издание на „Кариера в България. Защо не?“

Категории: Блог, Кариера в България, Събития | Публикувано на 2 май 2014

karieravbulgariaСдружение „Тук-Там” и Back2Bg за седма поредна година обединяват сили за реализацията на най-големия и успешен кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина – „Кариера в България: Защо не?“. Официалният домакин на събитието, Интер Експо Център, ще отвори врати на 10 септември 2014г., за да посрещне всички завърнали се млади специалисти и да им представи възможностите за кариера в над 70 международни и български топ компании.

За последните 6 години Кариера в България. Защо не? се превърна в платформа, която успява всяка година да предоставя все повече възможности за кариерна реализация и социална адаптация в България на млади българи с образование и/или опит в чужбина. Това е събитие, което създаде традиция, генерира куп успешни истории и се превърна в кауза, която подкрепиха десетки медийни и организационни партньори, както и институции като Президентството на РБългария и Държавната агенция за българите в чужбина.

Близо 150 компании и над 6000 българи зад граница участваха в събитията ни за последните 6 години. Сред тях са студенти, специалисти и предприемачи. Форум “Кариера в България. Защо не?” е награден ДВУКРАТНО за бизнес събитие на годината, което доказва огромния принос на събитието както в обществен, така и в бизнес план.

Водещото кариерно изложение, ще бъде съпроводено с интересна и богата програма от лекции, фирмени презентации, кариерни консултации, работилници и дискусии, които освен на живо, ще могат да бъдат следени и онлайн от всички желаещи, които не могат да присъстват.

Броят на квалифицираните българи, които се реализират в чужбина, е огромен. Тяхната квалификация и потенциал са високо ценени от фирми в цял свят. На форум “Кариера в България.Защо не?” искаме да покажем на всички тях, че техните умения и знания са високо ценени и нужни и тук – в тяхната родина.
Успехът на събитието нараства с всяка изминала година, а ето как изглеждаше той през 2013 година:

над 1300 участници
63 компании-изложители
33 лектори
5 организирани събития извън България с online излъчване
11 фирмени презентации
10 представени неправителствени организации
50 + медийни и организационни партньори
4 съпътстващи събития
1 стартиран целогодишен проект azizbrah.karieravbulgaria.com

Над 75% от участниците на форум „Кариера в България: Защо не?“ 2013 г. са намерили работодател, който харесват. Като цяло форумът е оправдал очакванията на над 83% от участниците, като някои от участниците са заявили, че дори ги е надминал. На въпроса дали ще се върнат в България, 24% от участниците отговарят категорично да, 48% са се върнали, 27% се колебаят, а под 1% от анкетираните са заявили, че не смятат да се връщат в родината.
Ако сте учили и/или живели в чужбина, искате да получите всеобхватна информация за средата в България, да направите своя информиран избор за своето професионално и личностно развитие, бъдете част от събитието през тази година.

Коментари

Tuk-Tam Copyright 2020. Designed with love by Despark. Developed by Hlebarov.com